Olipa vuosi!

Vuosi 2020 jää mieliimme erikoisena vuotena. Ehkä se jää mieleen myös vuotena, joka opetti paljon.

Moni meistä on ollut niin onnekas, ettei ole joutunut koronan kouriin, mutta kukaan meistä ei ole selvinnyt ilman koronantuntua omassa elämässä. Rajoitukset ja jatkuva pelko sairastumisesta on monia ahdistanut. Se on vaikuttanut myös työntekoon, joillekin niin paljon, että on saattanut menettää toimeentulonsa. Karanteenien mukana tuoma yksinäisyys tuntuu syvällä ja pitkään.

Tätä taustaa vasten hyvien puolien luettelo voi tuntua teennäiseltä. Silti ihmiset kertovat löytäneensä hyviä puolia: luonto ja lähimetsät ovat tulleet tutuiksi. Pienet asiat ovat tuntuneet merkityksellisiltä. Myös nautinnolliset hetket kuunneltavien tai luettavien kirjojen parissa ovat avanneet maailmoja ilman matkailuakin. Moni meistä on kokenut digiloikan, kun on ollut pakko opetella Zoomit ja Teamsit ja sen sellaiset härpäkkeet. Korona sai aikaan sen, että arvioimme ihan uudella tavalla myös kokouksiin kokoontumisen pakkoa tai työmatkojen välttämättömyyttä.

Korona on vaikuttanut myös meihin juustopöytäläisiin. Seuramme aktiivinen elämysten vuosi 2020 kilpistyi muutamaan alkuvuoden tapahtumaan ja syksyiseen Kultainen Juustohöylä -palkinnon jakoon. Palkinnon näkyvyys oli mediassakin hyvä. Kiitos Jukolan Juustolle. Olemme iloisia, että saimme myös vuosikokouksen pidetyksi, vaikka viiveellä. Hyvä näin. Muut tapahtumat, matkat ja pikkujoulukin siirtyivät koronanjälkeiseen aikaan eli ensi vuoteen. Taitaa olla ensi vuonna tiedossa juhlasuma.

Tämän vuoden alkuvuodesta ennakoitu tavoite kumppanipohjan laajennuksesta jäi paljolti suunnittelun asteelle. Niin pienjuustoloilla, ruoka-alan toimijoilla kuin kaupan ketjullakin on ollut kädet täynnä ilman meidän kumppanipyyntöjämmekin. Onneksi pääkumppanimme Valio jatkaa yli 40-vuotista vankkaa yhteistyötä, ja Arlakin on jatkossa tukemassa toimintaamme.

Mitä hyvää tämä hengähdysvuosi on tuonut meille? Ainakin me Juustopöydässä saimme säännöt melkein uusittua; ne ovat toisen yhdistyskokouksen ja PRH:n hyväksyntää vailla valmiit. Aloimme myös uusia somestrategiaamme samalla pohtien toimintamallia, jolla voimme suoraviivaistaa toimintaamme kiinnostavien elämysten ja kohtaamisten tuottamisesta luopumatta.

Hyvä jäsenet! Kiitos teille kaikille pitkämielisyydestä. Tälle korona- ja karanteenitilanteelle kukaan ei voi mitään. Otetaan ilo irti, kun se taas on turvallista. Toivotaan, että jo alkuvuonna pääsemme kohtaamaan hyvien juustoelämysten äärellä.

Tänä vuonna emme päässeet yhteisille jouluglögeille emmekä antamaan Juustopöydän pieniä joululahjoja. Niistä säästyneet rahat Juustopöytä lahjoitti Hope ry:n toimintaan. He huolehtivat joulun herkkuja vähävaraisille.

Lue Hopesta: https://hopeyhdistys.fi/

Hyvää joulunodotusta! Nautitaan joulun rauhasta ja – hyvistä juustoelämyksistä.

Seija Kurunmäki
puheenjohtaja
Juustopöytä ry

Kuva: Seija Kurunmäen kotialbumi


4.12.2020 Stana Porvali