1/2 pkt (225 g) filotaikinaa (pakaste)
3/4 dl voita sulatettuna
Täyte
200 g tuoretta pinaattia
1 – 2 sipulia
1 Solo-valkosipuli
1 rkl oliiviöljyä
3/4 dl pinjansiemeniä
noin 1 rkl minttuhyytelöä
1/2 dl oreganoa silputtuna
1/2 tl mustapippuria
200 g fetajuustoaPäälle suolakiteitä mustapippuria myllystä

* Filotaikinaleivonnaiset ovat parhaimmillaan vastapaistettuina, jolloin ne ovat ratisevan rapsakoita. Kannattaa tehtailla piiraita kerralla paljon ja pakastaa
raakana. Sulata raakapakasteita puolisen tuntia huoneenlämmössä ja paista tarvitsemasi määrä tarjolle.

* Pienempi erä piiraita valmistuu kätevästi paistinpannulla, miedolla lämmöllä ruskistaen.

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valmista täyte: Poista pinaatinlehdistä kovat lehtiruodit ja huuhtele lehdet siivilässä kylmällä vedellä. Taputtele pinaatti kuivaksi talouspaperiin ja pilko lehdet. Kuori ja silppua sipulit ja kuullota ne öljytilkassa paistinpannussa. Kääntele joukkoon pinaatti, pinjansiemenet sekä minttuhyytelö. Mausta seos ja siirrä sivuun jäähtymään. Leikkaa taikinalevynipusta 2 noin 10 sentin kaistaletta, jolloin saat parikymmentä samankokoista taikinasuikaletta. Pidä levyt päällekkäin niin ne eivät pääse kuivahtamaan. Sivele voisulaa päällimmäiselle taikinakaistaleelle. Nosta jälkiruokalusikallinen pinaattiseosta taikinapalan alareunaan ja asettele päälle saman verran fetasta murrettuja paloja. Taita taikinanurkka täytteen yli niin että muodostuu kolmio.
Jatka täytteen ”paketoimista” taittelemalla piiras taikinakaistaleen päähän asti (taikinapakkauksessa on mallipiirros, joka selventää taittelua). Tee kaikki piiraat samoin.
Voitele piiraat voisulalla ja ripottele pintaan suolakiteitä sekä mustapippurirouhetta. Paista piiraita 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Sekoita salaatti haluamistasi salaattilaaduista ja lisää esimerkiksi kurkkua, kirsikka-tomaatteja, oliiveja ja marinoituja artisokansydämiä. Nosta salaattiannoksen keskelle fetapiiras tai kaksikin.