Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
1 tl sulaa voita tai margariinia
½ dl maitoaTäyte:
n. 150 g sinihomejuustoa
n. 3 dl Emmental-juustoraastetta
2 kpl maitoa tai ruokakermaa
½ dl vehnäjauhoja
½ suolaa

Arja-Leena Asikainen: ” Tässä yksi lempiresepteistäni, jonka olen saanut kälyltäni varmaankin jo 20 vuotta sitten. Meillä on tapana nauttia tätä piirasta merellisen
salaatin ja helmeilevän raikkaan valkoviinin kera. Sinihomejuuston sijaan voi myös käyttää vuohenjuustoa”.

Sekoita kuivat aineet pohjaa varten. Lisää niihin sula rasva ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoihin (pohjasta tulee melko ohut).
Paista pohjaa 225-asteessa n. 10 min. Sekoita täytettä varten neste ja kananmunat sekä vehnäjauhot. Käytä esim. vispilää, että seoksesta tulee tasainen eikä siihen jää jauhokokkareita. Mausta suolalla.
Kun pohja on otettu uunista, murustele päälle tasaisesti sinihomejuustoa ja sen päälle runsaasti juustoraastetta. Juustojen päälle kaadetaan muna-maito-jauho -seos. Paista piirasta vielä 225-asteessa noin 15 min., kunnes pinta saa kauniin värin.