anjovisfileitä
ketsuppia
mustapippuria
juustoraastetta
Outi Rautalahti:
”Tämä resepti on alunperin Suomen Kuvalehdestä, joten se ei ole oma keksintöni. Mutta resepti on helppo, maistuva ja onnistuu aina. Hauskoja tilanteita on sattunut, kun vieraat ihmettelevät, mikä onkaan tämä ihana mauste tässä lohessa…”
Leikkaa kalaan veitsellä viiltoja parin sentin välein. Pane viiltoihin 1-2 anjovisfileetä.
Pursota ketsuppia (Heinz) reilusti koko fileen päälle. Rouhi siten mustapippuria myllystä ketsupin päälle.
Ripottele lopuksi hyvää juustoraastetta koko komeuden päälle.
Pane kala 200 asteiseen uuniin reiluksi puoleksi tunniksi niin, että juusto saa väriä.Vinkki!
· Loppu kala maistuu myös kylmänä seuraavana päivänä ruisleivän päällä.
· Valmistaminen onnistuu kesällä myös grillissä.