200 g kylmäsavu- tai lämminsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g sinihomejuustomuruja
¼ tl valkopippuria
(sitruunapippuria & tuoretta tilliä silputtuna)
2 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
Koristeluun:
kylmäsavulohta viipaleina
tuoretta tilliä
kirjolohenmätiä
Mari Hanhiniemi:
”Olen saanut ohjeen työväenopiston ruokakurssilta. Ihastuin ihanan pehmeään hyytelöön ja olen tehnyt sitä usein jouluna, mutta sopii se
myös kevään juhlien suolapalaksi joko sellaisenaan tai hapankorppujen päällä.”
Sekoita tuorejuuston joukkoon lohikuutiot, juustomurut ja mausteet.Liuota pehmenneet, puristetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun.
Sekoita liivateseos tuorejuuston joukkoon.Vaahdota kerma. Sekoittele vaahto lohimassa joukkoon varovasti nostellen.
Huuhtele pitkänmallinen vuoka kylmällä vedellä ja täytä seoksella. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua, kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille.
Koristele lohiruusukkeilla, mädillä ja tuoreella tillillä.