• Facebook
  • Instagram
Juustopöytä ry.
  • Etusivu
    • Tietosuojalausunto
  • Juustotietoa
    • Erilaisia juustoja
      • Appenzeller
      • Brie
      • Burrata
      • Camembert
      • Cheddar
      • Crottin de Chavignol (AOC)
      • Edam
      • Emmental
      • Feta ja salaattijuusto
      • Gorgonzola
      • Gouda
      • Gruyère
      • Halloumi ja grillijuusto
      • Kyyttöjuusto
      • Leipäjuusto
      • Manchego
      • Morbier
      • Mozzarella
      • Parmesaani
      • Pecorino
      • Piimäjuusto
      • Punahomejuusto
      • Queso de Murcia al Vino
      • Roquefort
      • Sinihome
      • Stilton
      • Tilsit
      • Tuorejuusto
      • Västerbottensost
    • Juusto maailman kielillä
    • Euroopan mahtijuustot
    • Juusto ja viini
    • Juuston historia
    • Juustoreseptejä
      • Feta-filopiiraat noin 20 piirasta
      • Hunajainen Manchego
      • Israelilainen valkosipulipiirakka
      • Juusto-savulohihyytelö
      • Juustolohi
      • Kaura-sinihomejuustopiiras
      • Kesäkurpitsapiirakka
      • Kinkkupiirakka
      • Kyssäkaali-Juuriselleri gratiini
      • Leenan Sinappitorttu
      • Mehevä juustopiiras
      • Parmesaani-tattipasta
      • Pippuriset kuminatangot
      • Porojuustokeitto
      • Ranskalainen Juustopiiras
      • Roquefort-etanat
      • Uunijuusto ternimaidosta
      • Äidin juustoinen kalamössö
  • Uutiset
  • Jäsenet
    • Jäsenhakemus
    • Yhteystietojen muutos
    • Myynnissä jäsenille
  • Yhdistys
    • Juustopöytä ry:n toimintasuunnitelmat
    • Kultainen Juustohöylä
    • Hallitus
    • Puheenjohtajat
    • Säännöt
    • Historia
    • Yhteystiedot
    • Rekisteriseloste
  • Search
  • Menu Menu
Edistää suomalaista juustokulttuuria.
Juustoja ja juustonvalmistusta.
Mielenkiintoisia tapahtumia ja tilaisuuksia.

Euroopan mahtijuustot

Manchego on Espanjan tärkein ja tunnetuin juusto sekä kotimaassaan että vientimarkkinoilla. Manchegon reunapinnan raidoitus on peräisin sen valmistuksessa käytetystä heinämuotista ja pohjaraidat tulevat juustonpuristamiseen käytetyistä puulevyistä. Manchegon valmistukseen kelpaa vain La Mancha -rotuisten lampaiden maito. Tiivis, mureneva ja pienikoloinen juusto on maultaan kermainen ja pähkinäisen mieto.

Roquefort, ranskalaisten kansallisaarre, kypsytetään Roquefort-sur-Soulzonin kylän luolissa, joissa homeitiöt pyydystetään leivän avulla juustoihin istutettaviksi. Tarkoitusta varten leivotun vehnäleivän annetaan homehtua, sitten se jauhetaan, liotetaan, sentrifugoidaan ja kuivataan. Lampaanmaidosta valmistettuun juustoon lävistetään piikeillä pienet käytävät, joiden avulla home valloittaa juuston sisuksen ja kolmen kuukauden kypsytysjakson aikana juusto saavuttaa ylistetyn arominsa.

Emmentaali on Sveitsin juustonviennin ykköstuote. Yhteen tahkoon tarvitaan jopa 1 200 litraa pastöroimatonta lehmänmaitoa. Juuston kypsytysaika vaihtelee muutamasta kuukaudesta vuoteen ja sen aikana propionihappokäymisen tuottama hiilidioksidi porailee juuston uumeniin emmentaalin tunnusomaiset reiät.

Gruyère on Sveitsin vanhimpia juustoja. Keittiöjuustona gruyère saa erinomaisen arvosanan. Tämän lehmänmaidosta valmistettavan juuston hedelmäinen ja vanhemmiten pähkinäinen maku sopii monien raaka-aineiden seuraksi. Se on helppo raastettava eikä veny lankamaiseksi sulatettaessa. Sveitsin kansallisruokiin kuuluvaan juustofonduehyn tuleekin parhaassa muodossaan aina myös gruyèreä.

Parmesaani on italialaisen ruoanvalmistuksen kulmakivi, jota kirjallisuudessa kuvataan paratiisin juustoksi. Kuoritusta, pastöroimattomasta lehmänmaidosta valmistetaan ainoa aito ja alkuperäinen parmanjuusto.

Parmigiano Reggiano. Sitä raastetaan itseoikeutetusti pastaruokien päälle, mutta se sopii myös keiton, vasikanleikkeen, broilerin tai salaatin päälle vuoltavaksi.

Feta on Kreikan tärkein vientijuusto. Kiinteä ja mureneva juusto on hyvin vanha ja yksinkertainen. Juoksutteella hyydytetty juustomassa valutetaan kangaspusseissa ja kimpaleet säilötään suolaveteen. Lampaan tai vuohenmaidosta valmistettavan juuston kypsytys kestää vain pari viikkoa.

  • Erilaisia juustoja
  • Appenzeller
  • Brie
  • Burrata
  • Camembert
  • Cheddar
  • Crottin de Chavignol (AOC)
  • Edam
  • Emmental
  • Feta ja salaattijuusto
  • Gorgonzola
  • Gouda
  • Gruyère
  • Halloumi ja grillijuusto
  • Kyyttöjuusto
  • Leipäjuusto
  • Manchego
  • Morbier
  • Mozzarella
  • Parmesaani
  • Pecorino
  • Piimäjuusto
  • Punahomejuusto
  • Queso de Murcia al Vino
  • Roquefort
  • Sinihome
  • Stilton
  • Tilsit
  • Tuorejuusto
  • Uunijuusto ternimaidosta
  • Västerbottensost
  • Euroopan mahtijuustot
  • Juusto ja viini
  • Juusto maailman kielillä
  • Juuston historia
  • Juustoreseptejä
    • Äidin juustoinen kalamössö
    • Feta-filopiiraat noin 20 piirasta
    • Hunajainen Manchego
    • Israelilainen valkosipulipiirakka
    • Juusto-savulohihyytelö
    • Juustolohi
    • Kaura-sinihomejuustopiiras
    • Kesäkurpitsapiirakka
    • Kinkkupiirakka
    • Kyssäkaali-Juuriselleri gratiini
    • Leenan Sinappitorttu
    • Mehevä juustopiiras
    • Parmesaani-tattipasta
    • Pippuriset kuminatangot
    • Porojuustokeitto
    • Ranskalainen Juustopiiras
    • Roquefort-etanat

Juustopöytä Ry.

Sähköposti: info@juustopoyta.fi
Postiosoite: Juustopöytä ry, c/o Turvetie 13, 01730 VANTAA
Tiedustelut: sihteeri Arja Porvali, p. 040 868 4039 tai puheenjohtaja Maininki Mettälä, p. 045 617 9092

Viimeiset uutiset

  • Jäsentiedote 1 / 2023
  • Juusto ja siideri -tasting Gillet Bar & Bistro 10.01.2023
  • Jäsenkirje ja kutsu tastingiin

Seuraa meitä Facebookissa

© Copyright - Juustopöytä ry.
  • Facebook
  • Instagram
Scroll to top

Tällä sivustolla käytetään evästeitä Evästeillä kerätään seurantatietoja, joita hyödynnetään sivuston kehittämisessä. Evästeitä tarvitaan myös sivuston teknisenä toimivuuden varmistamiseen. Emme käytä evästeillä kerättyjä tietoja yksittäisen käyttäjän tunnistamiseen. Valitsemalla “Hyväksy”, hyväksyt sivustolla käytetyt evästeet.

Hyväksy

Cookie and Privacy Settings



How we use cookies

We may request cookies to be set on your device. We use cookies to let us know when you visit our websites, how you interact with us, to enrich your user experience, and to customize your relationship with our website.

Click on the different category headings to find out more. You can also change some of your preferences. Note that blocking some types of cookies may impact your experience on our websites and the services we are able to offer.

Essential Website Cookies

These cookies are strictly necessary to provide you with services available through our website and to use some of its features.

Because these cookies are strictly necessary to deliver the website, refusing them will have impact how our site functions. You always can block or delete cookies by changing your browser settings and force blocking all cookies on this website. But this will always prompt you to accept/refuse cookies when revisiting our site.

We fully respect if you want to refuse cookies but to avoid asking you again and again kindly allow us to store a cookie for that. You are free to opt out any time or opt in for other cookies to get a better experience. If you refuse cookies we will remove all set cookies in our domain.

We provide you with a list of stored cookies on your computer in our domain so you can check what we stored. Due to security reasons we are not able to show or modify cookies from other domains. You can check these in your browser security settings.

Other external services

We also use different external services like Google Webfonts, Google Maps, and external Video providers. Since these providers may collect personal data like your IP address we allow you to block them here. Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.

Google Webfont Settings:

Google Map Settings:

Google reCaptcha Settings:

Vimeo and Youtube video embeds: