Taikina:
100 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl Emmental-juustoraastetta
1 tlk kermaviiliä
suolaaTäyte:
400 g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli pilkottuna
2 valkosipulin kynttä
500 g kesäkurpitsaa pieninä kuutioina
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
Valkokastike:
2 rkl margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 dl Emmental-juustoraastetta
muskottia
viherpippuria
suolaa maun mukaan

Kaisa Sillanpää: ”Mehevä juustoinen kesäkurpitsapiirakka. Emmental-juusto ja kesäkurpitsa sopivat hyvin yhteen.”

Sekoita taikinan ainekset ja laita jääkaappiin odottamaan. Kuullota sipuli ja ruskista kevyesti jauheliha. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja mausteet. Valmista
valkokastike. Jaa taikina puoliksi. Painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita seuraavaksi vuokaan täyte ja sen päälle valkokastike. Kauki
lopputaikinasta piirakan kansi. Pistele taikinakansi haarukalla ja voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia.