1 pakastettu sei
1 purjo
2 dl kermaa
150 g Emmental-juustoa raastettuna
2-3 keitettyä kanamunaa
sitruunapippuria
suolaa
runsaasti tillisilppua

Leena Björke: ”Tämä ”juustoinen kalamössö” on peräisin äitini keittiöstä lapsuudestani ja olen omassa perheessäni tehnyt sitä lukemattomia kertoja – tähän ei kyllästy!
Alkuperäinen ohje on tullut äitini ystävättäreltä – lieköhän Marttojen ohjeita alunperin?”

Sulata sei jonkin verran, ja anna sen hautua pannussa tilkassa rasvaa aivan pieneksi silpuksi. Puhdista ja pilko purjon valkoinen osa ja lisää se kalan joukkoon hautumaan. Lisää kerma sekä juustoraaste ja anna hautua hetken. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Hienonna keitetyt kananmunat ja levitä kananmunahakkelus kalalle. Koristele tillisilpulla ja nosta pannu ruokapöydälle. Tarjoa keitettyjen perunoiden sekä raikkaan salaatin kera.