Pohja:
150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettäTäyte:
200 g palvikinkkua
2  tomaattia
pala purjoa
oreganoa ja rouhittua mustaa pippuriaPäällys:

2 dl kermaa
2 munaa
hiven suolaa ja valkopippuria
3 dl juustoraastetta

Leena Björke: ”Tässä yksi variaatio ranskalaisesta juustopiiraasta, jonka ohjeen olen aikoinaan saannut ystävättäreltäni. Piiraasta on vuosien saatossa tullut niin perheemme kuin ystäviemme kestosuosikki varmasti juuri mehevyytensä ja makoisuutensa ansiosta.”

Nypi pohjan ainekset ja levitä taikina voidellun piirasvuuan pohjalle. Paista pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia. Pilko täytteen ainekset ja levitä paistuneen pohjan päälle. Ripottele päälle oreganoa ja mustaa pippuria maun mukaan. Sekoita kerma ja kananmunat yhteen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kaada liemi täytteen päälle ja ripottele sen päälle juustoraaste. Paista piirasta 200 asteessa n. 30 minuuttia.