100 g voita
2 dl juustoraastetta
1½ dl vehnäjauhojaTäyte:
100 g sinihomejuustoa murustettuna
2 dl kermaviiliä
2 munaa
1 – 5 hienonnettua valkosipulin kynttä maun mukaan (omassani on 4 melko kookasta valkosipulinkynttä tai
yksi ns ”yksikyntinen” valkosipuli
Leena Björke: ”Israelilaisen valkosipulipiiraan ohjeen olen saannut työtoveriltani, joka puolestaan oli saannut sen ystävättärensä israelilaiselta mieheltä – ohje on siis ehdottoman israelilainen. Piiras on parhaimillaan
lämpimänä, mutta mikäli muutama palanen jää, maistuu se myös kylmänä.”
Sekoita kermaviili ja munat, murenna homejuusto hyvin kermaviili-munaseokseen ja sekoita. Lisää hienonnettu valkosipuli. Kaada täyte paistetun pohjan päälle ja paista
edelleen 200 asteessa 20 minuuttia.