Kohtaamisia kohti

Harvoin on ihminen odottanut kesää niin kovasti kuin tänä vuonna. Toukokuussa alkaa näillä näkymin jo helpottaa ja pienimuotoisten tilaisuuksien järjestäminen lienee mahdollista. Nyt vielä on parasta pysyä lähipiirissä, jotta saamme koronaluvut yhteisvoimin laskemaan. Kesäkuussa voinemme kirmata joukolla ulos yhteisiinkin kohtaamisiin. Tästä tunteesta tulee mieleen kuvat, joka leviävät aina alkukesästä lehmien ulospääsyn aikoihin.

Juustopöytäläisille on perinteisesti luotu mahdollisuus kuukausittaisiin kohtaamisiin. Viime vuonna jouduimme antamaan tavoitteesta kovasti periksi, mutta nyt pääsemme taas takaisin aktiivisen toiminnan polulle. Voimme ottaa vuosikokouksessa vahvistetun toimintasuunnitelmamme käyttöön.

Vuoden teema on Juustoelämysten paluu.
Tälle vuodelle onkin suunnitteilla monta mukavaa tapahtumaa. Tässä muutama poiminta:
huhtikuussa 26.4. kuljemme virtuaalisesti Juustojen evoluutiopolulla Anu Hopian saattelemana
toukokuussa 19.5.  ranskalainen ilta, jossa kokataan suolaista ja makeaa kotitalousopettaja Arja Laineen johdolla (koronarajoitusten puitteissa)
kesäkuun mahdollinen tapahtuma suunnitellaan koronatilanne huomioiden
elokuussa maistelemme juustoja ja sieniä, tiedossa on ohjattu sieniretki Korpilammen maisemiin
syyskuussa 17.-19.9. lähdemme retkelle Ahvenanmaalle Skördefesten på Åland -tapahtumaan
– lokakuussa on Kultaisen Juustohöylän aika, sen kunniaksi luomme sopivan tapahtuman, jonne kaikki halukkaat mahtuvat
marraskuussa toteutamme viime vuodelta peruuntuneen Alankomaiden suurlähetystövierailun
joulukuussa on yhteisen joulujuhlan aika.

Vuosikokous hyväksyi uudet sääntömme, jotka tulevat voimaan PRH:n hyväksynnän jälkeen. Säännöissä korostamme Juustopöydän roolia elämysten ja kohtaamisten mahdollistajana ja monipuolisen ruokakulttuurin edistäjänä.

Aloitan innolla kolmannen puheenjohtajavuoteni. Uudistuneen hallituksemme ja osaavan sihteerimme Arja Porvalin kanssa meillä on monia suunnitelmia tehdä Juustopöytä ry:stä entistäkin elämyksellisempi kohtaamispaikka. Pidämme kiinni kaikesta siitä hyvästä, jota on yli 40 vuoden aikana luotu ja kehitämme digitalisaation ja keinoja hyödyntäen malleja, jotka helpottavat kohtaamisia. Toivomme että jatkossa meitä on kasvava joukko vapaaehtoisia, jotka innostuvat juustojen ympärillä puuhaamisesta.

Juustopöydän ytimessä pysyvät elämykselliset kohtaamiset, hyvässä hengessä, jäsenten toiveita kuunnellen.

Kohti kesää kirmaten!

Seija

Kuva: Valio