Hyvät juustopöytäläiset

Tänä vuonna jouduimme koronatilanteesta aiheutuvien kokoontumisrajoitusten vuoksi jättämään väliin muutamia vuoden 2021 ohjelmaan merkittyjä tilaisuuksia (mm. Alankomaiden suurlähetystö ja E.Ahlström.) Kuiva kesä esti sieniretken. Olemme saaneet asiasta sekä ymmärrystä että harmistuneita yhteydenottoja. Me, kuten muutkin vastuulliset toimijat, olemme toimineet terveys edellä. Hienoa, että suurin osa jäsenistämme pysyi mukana seurassamme myös tämän poikkeusajan. Kiitos siitä. Kiitos myös yrityskumppaneillemme Valiolle ja Arlalle.

Oli hienoa, että alkuvuoden ruokakurssit saatiin erikoisjärjestelyin toteutetuksi. Anu Hopian Mozarellan valmistuskurssi muutettiin kiinnostavaksi nettiluennoksi aiheena Juustojen evoluutiopolku. Oli iso ilo, että saimme syksyllä toteutettua onnistuneen Ahvenanmaan matkan ja pääsimme näkemään Skördefest-tapahtuman. Matka oli niin onnistunut, että sille toivottiin jatkoa. Tulossa on. Merkitse alustavasti kalenteriisi Skördefest 16. – 18.9.2022.

Perinteinen Kultainen Juustohöylä- tunnustus jaettiin 27.10. Sen sai sastamalalainen Herkkujuustola Oy. Sen kunniaksi söimme Meripaviljongissa herkullisen illallisen Hilma-ja Vilho-juustojen siivittämänä. Peter ja Jenni Dörig kutsuivat juustopöytäläiset Sastamalaaan. Etsimme ajankohtaa.  Myös tuleva pikkujoulumme 30.11. ravintola Trattoria Sognssa näyttää olevan suosittu. Tupa on täysi. On ihana päästä istumaan kasvotusten.

Ensi vuonna otamme tappiot takaisin. Heti alkuvuonna 13.1. toteutamme vierailun Alankomaiden suurlähetystöön, Tilaisuuden aihe on Taide ja juustot. Ilmottautuminen on nyt alkanut. 
Hollanti-teema jatkuu, sillä suunnitteilla on myös toukokuinen matka Amsterdamin  2.-5.5.22. Siitä lisää tietoa alkuvuonna.  Moneen kertaan siirretty E.Ahlstömin vierailu toteutuu 25.1.22.

Nettisivuillamme jatkamme puheenjohtajaesittelyjä. Vuorossa on Tello Anttila, jonka ponnekkaassa johdossa Juustopöytä oli vuodet 1995-1998. Tello kuoli noin 10 vuotta sitten. Telloa artikkelissa muistelemme yhdessä professori Päivi Palojoen ja toimittaja Anna-Maija Tantun kanssa. 

Hyvää ja koronaturvallista joulua!
Nautitaan kynttilän valosta ja juustoista.

Seija Kurunmäki
Juustopöytä ry pj