Yhteisiin pöytiin

Pitkästä aikaa pääsemme yhteiselle matkalle, kun Skördefest-matka toteutuu 17.-19.9. Matka innosti monia. Meille on tulossa iloinen noin 30 hengen joukko ruoka- ja juomakulttuurista kiinnostuneita matkalaisia. Hienoa! Varapuheenjohtajamme Nina Peltola on järjestänyt upean matkaohjelman ja emännöi matkaa yhdessä Arja Porvalin kanssa.

Muutenkin näyttää siltä, että pääsemme pikkuhiljaa normaaliin aikatauluun koronasta huolimatta. Jäsenkuntamme on rokotettu ja pystymme järjestämään kohtaamiset koronaturvallisesti. Ahvenanmaan matkan jälkeen on luvassa Kultainen Juustohöylä -illlallinen. Sinne ilmoittautuminen on alkamassa.

Pitkä korona-aika jättää jälkensä ihmisiin ja yhteiskuntiin. On vaikea uskoa, että entinen kättelykulttuuri palaisi. Toisaalta on kasvanut nuori sukupolvi, joka osaa pestä käsiään juuri oikealla perusteellisuudella. Vaikka pandemia on todella ikävä, on jotakin hyvääkin. Moni meistä on löytänyt lähiluonnon ja saanut aikaa lukea kirjoja. Toivotaan, että koronatoimet antavat oppia myös ilmastonmuutoksen hillinnän keinohin.

Vähän aikaa sitten istuimme pitkästä aikaa ystäväporukan kanssa yhteisen pöydän ääreen. En muistanut, miten mukavaa on syödä yhdessä ja antaa keskustelun lentää ilman tietokoneen ruudun tuomaa etäisyyttä.

”Erilaisia yhteisiä kohtaamisia on meille Juustopöydän jäsenille luvassa. Tervetuloa mukaan yhteisiin pöytiin.”

Kohti kohtaamisten aikoja!

Seija Kurunmäki
Juustopöytä ry pj