Kultainen Juustohöylä 2017 Peltolan Juustolalle ja Peltolan Blue -sinihomejuustolle

Juustopöytä ry:n Kultainen Juustohöylä -palkinto luovutettiin Pohjois-Savossa sijaitsevan Peltolan Juustolan yrittäjäpariskunta Minnariitta ja MattiKärkkäiselle perjantaina 27.10.2017 Viini ja Ruoka -messuilla Helsingissä. Peltolan Juustolan Peltolan Blue -sinihomejuusto on arvostettu gastronominen herkkupala suomalaisten pienjuustoloiden juustotarjottimella. Palkinnon luovuttivat Juustopöydän hallituksen puheenjohtaja Anni-Mari Syväniemi ja hallituksen jäsen Mirja Hellstedt.

– Nyt kahdeksannen kerran luovutetulla Kultainen Juustohöylä -palkinnolla haluamme osoittaa arvostusta laadukkaalle suomalaiselle pienjuustolalle ja siellä valmistetulle herkuttelujuustolle. Peltolan Blue on Roquefort-tyyppinen, hienostuneen ja täyteläisen makuinensinihomejuusto, joka rikastuttaa ansiokkaasti suomalaista juustokulttuuria, perustelee Juustopöydän valitsijaraati valintaansa.

Peltolan Blue valmistetaan oman tilan maidosta

Peltolan Blue-juustoa valmistetaan kokonaan rautalammilaisen Peltolan oman maatilan lehmien maidosta. Käsityönä huolella tehtyjen juustojen maukkaan aromin salaisuus onsiinä, että lehmät saavat ravinnokseen mm. tilalla itse viljeltyä puna-apilaa.

-Vähintään kuusi viikkoa kypsytetyt ja tyylikkäästi pakatut Peltolan Blue-juustot matkaavat juustolasta eripuolella Suomea sijaitseviin huippuravintoloihin, kauppahallien juustomyymälöihin sekä hyvin varustettujen vähittäiskauppojen juustotiskeihin, kertooMatti Kärkkäinen.

Peltolan Juustola on perinteikäs yritys

Maidontuotantoa on Peltolan tilalla harjoitettu jo pitkälti toistasataa vuotta. Maitotilan rinnalle syntyi juustola lähes kaksikymmentäviisi vuotta sitten, kun Matti Kärkkäinen astui isännän saappaisiin. Alussa tuotevalikoimassa oli erilaisia tuorejuustoja, levitteitä, jäätelöitä ja sorbetteja. Nykyään Peltolan tilalla maitoa tuottaa 90 lehmää. Maidosta valmistetaan Peltolan Bluen lisäksi jäätelöitä, sorbetteja ja kirnuvoita. Herkulliset tuotteet syntyvät aina asiakkaiden tarpeidenpohjalta, mikä mahdollistaa asiakkaille uniikit makuyhdistelmät.

***
Kultainen Juustohöylä
-palkinto on Juustopöytä ry:n tapa huomioida, kannustaa, kiittää, nostaa esille ja palkita suomalaisessa juustomaailmassa kunnostautunutta, joka on ansainnut Juustopöydän kiitoksen. Kultainen Juustohöylä -palkinnonsaajat: 2010 Juuri Keittiö ja Baari ja sen yhteydessä oleva JuurenPuoti, 2011 Matti Virta, 2012 Lentävä Lehmä-juustoliike, 2013 Kolatun Juustola Oy, 2014 MinnaKurtelius-Luttinen, 2015 Juustoportti, 2016 Helsingin keskustan Stockmann Herkun juusto-osasto, 2017 Peltolan Juustola ja Peltolan Blue.

Juustopöytä ry. on vuonna 1978 perustettu naisten juustoseura, jossa on reilut 250 jäsentä. Juustopöydän tärkeimpiä tehtäviä ovat juustotietämyksen lisääminen, ruokakulttuurin ja erityisesti juuston monipuolisen käytö nedistäminen. Lisätietoja www.juustopoyta.fi.