Vierailu Nordean Taidesäätiöllä

Retkikertomus 5.9.2023

Juustopöytäläiset tutustuivat Nordean Taidesäätiön Maisema-aiheiseen taidekokoelmaan, lue Maininki Mettälän retkikertomus!

Tiistaina 5.9.2023 Juustopöytä ry:n jäsenet tutustuivat Nordean Taidesäätiön Maisema-aiheiseen taidekokoelmaan.

Oppaanamme toimi Linda Granfors, joka kertoi talosta sekä näyttelyn taiteilijoista ja tauluista enemmän kuin kiinnostavasti. Ja monta tuttua maalausta olikin ihailtavana!

Taidenäyttelykierroksen jälkeen tutustuttiin pankin vanhassa holvitilassa olevaan Pankkimuseoon, jossa Olli Fabricius kertoi juustopöytäläisille pankkitoiminnan synnystä ja pankkirakennuksista. Ihailimme upeita vanhoja palvelutiskejä ja pääsimme myös pankinjohtajan huoneeseen.

Opimme paljon vanhoista pankkipalveluista, ja erityisesti mieleen jäi oman säästölippaan ostomahdollisuus. Jos halusi oman säästölippaan, oli sen hinta 14 markkaa. Halutessaan lippaan pystyi myös vuokraamaan 15 pennillä kuukaudessa. Säästölipas-palveluun kuului pankkivirkailijan kotikäynnit kerran kuukaudessa. Virkailija laski säästetyt rahat ja toimitti ne pankkiin talletuksena. Paljon on pankkitoiminta muuttunut sadassa vuodessa!

Kiitos mukana olleille!
Terveisin puheenjohtajanne Maininki Mettälä