MATKAKERTOMUKSIA JUUSTOISILTA RETKILTÄ

Ahvenanmaan Skördefest ja Korpilammen sieniretki

Skördefestin matkakertomuksen teksti Maininki Mettälä, kuvat Pia Lindahl 

”Ryhmä innokkaita Juustopöydän jäseniä matkaseuralaisineen risteilivät Viking Linen M/S Gabriellalla Ahvenanmaalle Skördefest -tapahtumaan 22.-24.9.2024.

Matka alkoi juusto- ja viini -tastingillä ennen varsinaista upeaa illallista. Lauantaipäivänä tutustuttiin mm. Mickels Gårdin tilaan, Eckerö posti- ja tullitalon museoon, tuottajien osuuskuntaan, Open Water -panimoon ja Silverstrandin mehiläistilaan.

Ahvenanmaan pannukakuilla käytiin herkuttelemassa Bettys family restaurantissa, ja vielä ennen laivaan astumista maistelimme voitokasta Ledholmare -silakkahampurilaista Merikorttelissa.

Illallispöydässä keskustelu kävi vilkkaana päivän tapahtumista – ensi vuoden Skördefest -matkaa odotetaan jo innolla!

Sieniretken teksti ja kuvat Pia Lindahl

”Syyskuun viimeisenä lauantaina kahdeksan innokasta sienestäjää suuntasi suurin odotuksin Kiasmalta kohti Espoon Hotelli Korpilampea, jossa ryhmämme vastaanotti hotellin johtaja ja yhdistyksen jäsen Nina Peltola. Jätettyämme ylimääräiset tavarat hotelliin säilytykseen, ohjasi Nina meidät sienineuvojamme Annen huomaan, ja lähdimme metsään.

Jo metsätien varrelta löytyi rouskuja ja tatteja, mutta Annen mukaan seutu on oivallista suppilovahvero- ja kanttarellimaastoa, ja niitä me himoitsimme. Poikettuamme syvemmälle metsään suppilovahveroita alkoikin löytyä sieltä täältä. Vielä löytyi jokunen kantarellikin maahan pudonneiden lehtien seasta sekä muutama mustatorvisieni.

Parisen tuntia metsässä samoiltuamme yhden jos toisenkin korit ja astiat alkoivat olla täynnä sieniä, mutta emme olisi millään malttaneet lähteä, kun suppilovahveroapajia löytyi koko ajan lisää. Hotellilla meitä kuitenkin odotti herkullinen päivällinen. Alkuun mallasleipää vaahdotetulla voilla, pääruokana kermainen kantarellikeitto juureslastuilla ja yrteillä höystettynä ja sitten runsas juustotarjotin lisukkeineen. Loppuun vielä porkkanakakku kahvin/teen kera.

Kotimatkalla olimme yksimielisiä, että sieniretkemme oli erittäin onnistunut ja ensi vuonna uudestaan.”