Juusto ja siideri -tasting Gillet Bar & Bistro 10.01.2023
Teksti ja pieni kuva: Satu Tyrväinen, isompi kuva Shutterstock
Vuoden ensimmäisenä Juustopöytä ry:n tapahtumana oli juusto ja siideri -tasting Gillet Bar & Bistrossa 10.01.2023. Tapahtuman teemana oli Ranska.
Ranskalaiselle siiderille tyypillisiä aromeja ovat omenan oma makeus ja tanniinisuus. Siiderien maahantuojan Red Bev Oy:n Marina Hägg ja Hadrien Allauzen kertoivat siidereistä sekä niiden valmistamisesta, ja pääsimme maistamaan neljää erilaista maukasta artesaani- ja käsityöläissiideriä. Siidereille oli valittu kumppaneiksi neljä erilaista juustoa – herkulliset juustot takasivat mitä maistuvimpia tasting-pareja.
Tapahtumaan osallistuneet antoivat hyvää palautetta niin paikasta, informatiivisesta esityksestä kuin tastingin siidereistä ja juustoistakin.