Jäsenkirje ja kutsu tastingiin

Jäsentiedote 6/2022

Jäsentiedote 1 sekä mm. kutsu juustofondueiltaan.

Hyvä Juustopöydän jäsen,
Taas on kohta yksi vuosi takana monien erilaisten tapahtumien siivittämänä. Maaliskuun vuosikokouksen jälkeen tutustuimme Alankomaiden suurlähetystössä taiteeseen ja juustoihin. Tapahtuma antoikin hyvän pohjan toukokuun Amsterdamin matkalle.

Kesäkuussa maisteltiin panimotuotteita Viikissä ja lomien jälkeen elokuussa kävimme Herkkujuustolassa Sastamalassa. Syyskuussa matkasimme Ahvenanmaalle, jossa vietettiin Skördefest -tapahtumaa. Syys-lokakuussa meidän oli tarkoitus tehdä sieniretki Korpilammen läheiseen metsään, mutta valitettavasti tänäkään vuonna sieniä ei ollut keräiltäväksi asti, joten retki peruuntui.

Lokakuussa vierailimme E. Ahlströmillä ihailemassa ”astiataivasta” ja kuulemassa viimeisimmät trendit. Lokakuun loppupuolella oli vuorossa Kultaisen Juustohöylä -tunnustuksen jakotilaisuus Hotelli Tornin ravintola Or’ssa maistuvan illallisen kera. Meillä oli ilo antaa tänä vuonna tunnustus Porlammin Meijerille. Juustolan parhaimmistoon kuuluu Mustaleima Emmental, jota on valmistettu yhtäjaksoisesti yli 100 vuotta Porlammilla. Juustola on kehittänyt toimintaansa vuosien kuluessa ja nyt tuotevalikoimaan on tullut uudet kotimaiset vegejuustot, maidottomat juuston tapaan käytettävät kasvirasvavalmisteet. Ensi vuonna meillä on suunnitelmissa tehdä tutustumismatka Porlammille, mutta siitä tarkemmin myöhemmin.

Marraskuun alussa kävimme Sipoossa tutustumassa Arlaan ja mm. heidän juustotuotevalikoimaansa. Yritämme saada järjestymään ensi vuonna toisen vierailun, johon etusijalla ovat ne jäsenet, jotka eivät tänä vuonna päässeet mukaan. Juustopöydän tämän vuoden perinteinen pikkujoulu vietettiin keskiviikkona 30.11.22 paikkana Trattoria Sogno. Tilaisuus oli lämminhenkinen ja illallinen herkullinen. Tunnelma oli kuin konsanaan italialaisessa ravintolassa – iloisesta ja vilkkaasta puheensorinasta päätellen.

Ensi vuonna lähdemme taas innokkaana järjestämään erilaisia, mielenkiintoisia tapahtumia. Tammikuussa tulemme tutustumaan mm. siidereihin ja juustoihin, joista saatte lähipäivinä tarkempaa tietoa. Muista tapahtumista kerromme lisää heti alkuvuoden jäsentiedotteessa. Nyt voimmekin pikkuhiljaa virittäytyä joulun tunnelmaan, yhdessäoloon ja jouluisiin makuihin.

Joulun aikaan kuuluu ehdottomasti kynttilät ja niitä sytyttelenkin runsain mitoin. Kynttilöiden valossa on hyvä nautiskella glögistä siirappipipareiden ja sinihomejuuston kanssa.

Kiitän kuluneesta vuodesta ja samalla toivotan lämmintä joulun aikaa ja rentouttavaa yhdessäoloa. Tapaamisiin ensi vuonna!

Lämpimin terveisin Juustopöytä ry:n puheenjohtaja Maininki Mettälä

KUTSU: JUUSTO JA SIIDERI -TASTING 10.1.2023

Juustopöytä ry. järjestää juusto ja siideri -tastingin Gillet Bar & Bistrossa, Kasarminkatu 23, 00130 Helsinki tiistaina 10.01.2023 klo 17:30-19:30.

Illan teemana on Ranska. Pääsemme maistamaan Red Bev Oy:n maahantuomia ranskalaisia käsityöläis- ja artesaanisiidereitä. Red Bev Oy:sta ja heidän tuotteistaan tulee meille kertomaan Portfolio Director Hadrien Allauzen (englanniksi) ja Managing Director Marina Hägg (suomeksi).

Siidereiden kanssa on tarjolla teeman mukaisesti ranskalaisia juustoja. Tastingin hinta on 30,00 €/hlö sisältäen juustot ja siiderit. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa.

Sitovat ilmoittautumiset FloMembers-sovelluksesta tulevan sähköpostin kautta 8.12.2022 alkaen. Viimeinen ilmoittautumispäivä 3.1.2023.

Ilmoita myös mahdolliset ruoka-aineallergiat. Ilmoittaudu osoitteessa:

https://www.flomembers.com/juustopoyta/events/register/98f13708210194c475687be6106a3b84

Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen osallistumisesta ja laskun tapahtumasta sähköpostiisi. Lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä yhdistyksen tilille FI17 8000 1301 4657 54 Danske Bankiin.
Noudatamme Juustopöytä ry:n yleisiä ilmoittautumis- ja peruutusehtoja.