Jäsentiedote 4 / 2023

Jäsentiedote 4/2023

Jäsentiedote 1 sekä mm. kutsu juustofondueiltaan.

Hyvä Juustopöydän jäsen,

On täysin selvää, että me Juustopöydän jäsenet rakastamme juustoja. Ravintotieteilijä ja kirjailija Karen Ansel muistuttaa meitä muutamasta tärkeästä seikasta ja antaa samalla syyn nautiskella juustoja hyvällä omalla tunnolla:

  • Juusto on hyvää lihasten rakennusainetta! Proteiinintäyteinen juusto on fiksu välipala lihasten rakennukseen.
  • Juusto on hyväksi luustolle. Vahva suositus parmesaanin ja cheddarin puolesta: Koska juusto on tehty maidosta, on se täynnä kalsiumia ja auttaa pitämään luut vahvoina.
  • Juusto on hyväksi myös hampaille. Pureskele tätä: Juuston syöminen pitää hampaat terveimpinä kalsiumin ja fosforin ansiosta.
  • Laktoosi-intolerantit voivat syödä joitain juustoja. Vaikka laktoosi ei sovi kaikkien vatsalle, saattavat silti tietyt juustot sopia vatsalle. Osassa juustoja valmistus- ja kypsytysprosessit poistavat lopputuotteesta lähes kaiken laktoosin.

Mutta mikä parasta, juusto tekee hyvää mielelle! Juustoa on kiva syödä yhdessä ystävien kanssa, tai toisaalta juusto on hyvää lohturuokaa yksinäänkin nautittaessa.

Pidetään siis juusto ja juustoiset leivonnaiset, niin makeat kuin suolaiset, mielessä, kun suunnitellaan esimerkiksi tulevan äitienpäivän tarjottavia.

Seuraava jäsentapahtuma on Tallinnan matka, jossa varmasti saadaan uusia juustoideoita kotiin tuomisena.

Kesäkuun alussa, maanantaina 5.6., on jäsentilaisuus, jossa tutustutaan Hietaniemen hautausmaan Taiteilijakukkulaan. Kutsu tilaisuuteen on tässä jäsenkirjeessä.

Tapaamisiin tulevissa jäsentilaisuuksissa!

Aurinkoista toukokuuta,

Juustopöytä ry

Maininki Mettälä

puheenjohtaja

KUTSU: Taitelijakukkula ja myöhäislounas Perhossa 5.6.2023

Järjestämme jäsenillemme opastetun kierroksen ma 5.6.2023 Hietaniemen hautausmaan Taiteilijakukkulalla, jonne on haudattu merkittäviä suomalaisia kulttuurihenkilöitä. Oppaanamme toimii hallituksen jäsen, Helsingin auktorisoitu opas Aulikki Akaan-Penttilä.

Aika: 5.6.2023 klo 13.30-18.00

Osallistujamäärä: mukaan mahtuu 20 juustopöydän jäsentä

Hinta: 20€ /henkilö

Kokoonnumme Hietaniemen Vanhan kappelin edessä klo 13.30, josta lähdemme reilun tunnin mittaiselle kierrokselle.

Tämän jälkeen siirrymme ravintola Perhoon (Mechelininkatu 7, 00100 Helsinki), jossa meille on järjestetty esittelykierros Panimossa ja Juustolassa panimomestarin johdolla.

Noin kello 17.00 aloitamme ruokailun ravintolassa.

Menu:

Lämminsavulohisalaatti, leipä

kahvi, tee ja pieni makea kahvileipä

Sitovat ilmoittautumiset FloMembers-sovelluksesta tulevan sähköpostin kautta 3.5.2023 alkaen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 25.5.2023. Ilmoitathan myös mahdolliset erityisruokavaliot.

Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen osallistumisesta sekä laskun tapahtumasta sähköpostiisi. Lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä yhdistyksen tilille FI17 8000 1301 4657 54 Danske Bankiin.

Noudatamme Juustopöytä ry:n yleisiä ilmoittautumis- ja peruutusehtoja.

Tervetuloa!

Juustopöytä ry.

Hallitus

Vierailu Herkkujuustolaan 23.8.2022

Juustopöytä ry:n Kultainen Juustohöylä -palkinto myönnettiin vuonna 2021 sastamalalaiselle Herkkujuustola Oy:lle.
Juustopöytä tekee elokuussa päiväretken juustolaan, jossa saamme tutustua juuston valmistukseen ja nauttia paikan päällä valmistettuja juustoja. Palvelukonsepti perustuu monipuoliseen suomalais-sveitsiläiseen osaamiseen ja kädentaitoon.
Herkkujuustolan omistajapariskunta Peter ja Jenni Dörig isännöi vierailuamme, jossa kuulemme tarkemmin juustolan toiminnasta ja tuotekehityksestä 20 vuoden ajalta.
Nautimme lounaan uuden juustolan yhteydessä toimivassa ravintola Juustotuvassa.

Aika: tiistai 23.8.2022
Lähtö: klo 10.00 Kiasman edestä (Packalén Bus) ja paluu klo 19.00 Helsinkiin.
Osallistumismaksu: 50 €/henkilö sisältäen matkan, juustolaesittelyn ja lounaan Herkkujuustolan Juustotuvassa.

Sitovat ilmoittautumiset FloMembers-sovelluksen kautta tulevan sähköpostin kautta 27.6.2022 alkaen. Viimeinen ilmoittautumispäivä 9.8.22. Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen osallistumisesta ja laskun tapahtumasta sähköpostiisi.

Lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä yhdistyksen tilille FI17 8000 1301 4657 54 Danske Bankiin.
Noudatamme Juustopöytä ry:n yleisiä ilmoittautumis- ja peruutusehtoja.

Save the date –

Koe Ahvenanmaan syksyn kohokohta Skördefest -risteilyllä 22.-24.9.2023

Juustopöytä ry tekee jo lähes perinteiseksi muodostuneen Skördefest -risteilyn Helsingistä Maarianhaminaan 22.-24.9.2023.

Lähdemme perjantaina klo 16.30 Viking Linen m/s Gabriellalla Maarianhaminaan ja palaamme takaisin sunnuntaina Helsinkiin klo 15.15.

Ahvenanmaalla meillä on käytössä oma bussi koko päivän ja vierailemme eri kohteissa päivän aikana. Laivalla nautimme herkullisen a la Carte -illallisen hyvine viineineen mennen tullen ja muutakin mukavaa ohjelmaa on luvassa. Yleisten kustannusten nousun myötä matkan hinta tulee olemaan noin 400,-/henkilö jaetussa kahden hengen hytissä.

Seuraavassa jäsenkirjeessä kesäkuussa tulee tarkempi ohjelma ja ohjeet matkalle ilmoittautumiseen.

Juustopöytä ry.

Nina Peltola

varapuheenjohtaja