Jäsentiedote 5 / 2024

Jäsentiedote 5 / 2024

Hyvä Juustopöydän jäsen,

Olemme saaneet nauttia kauniista ja ennätyksellisen helteisestä kesästä. Syyskuun alku jatkuu edelleen poikkeuksellisen lämpimänä – nautitaan siis vielä aurinkoisesta loppukesästä ja säilötään kesän aikana kypsyneitä herkkuja talven varalle. Vinkkinä esim. juustojen kanssa sopii vaikkapa kotimaisista omenista, luumuista tai tomaatista valmistettu chutney.

Jäsentapahtumat alkoivat kesälomien jälkeen elokuussa (29.8.24), kun pääsimme tutustumaan Gavrielides Foods -yritykseen ja sen runsaaseen tuotevalikoimaan. Meitä hemmoteltiin niin juustotiedoilla, kreikan kielellä kuin makunystyröitä hurmaavilla tuotemaistoilla. Kiitos isännille: Nasia, Mauri, Anna ja Matti – saitte meidät viihtymään.

Lauantaina 28.9.24 suuntaamme Korpilammen metsään sieniretkelle. Toivottavasti saamme sopivasti sadetta, jotta sieniäkin löytyisi koreihin.

Tämän jälkeen tapaamme Kultainen Juustohöylä -tunnustuksen jakotilaisuudessa Graniittilinnassa 30.10.2024 klo 18:00 alkaen. Tällöin selviää, kuka tai mikä, saa tämän vuoden palkinnon.

Vuoden 2024 jäsentapahtumat päättyvät perinteisiin pikkujouluhin torstaina 28.11.2024 klo 18:00 alkaen ravintola Messeniuksessa. Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu pian. Kaikki innolla mukaan!

Näistä kaikista tulevista tapahtumista tarkemmin jäsentiedotteessa. Muistakaahan ilmoittautua mukaan.

Vuoden 2025 ohjelmaa suunnitellaan jo vauhdilla, mutta mielellämme otamme vinkkejä siitä, mitä te, hyvät Juustopöydän jäsenet, haluaisitte tehdä ja mitiä haluaisitte kokea ja mihin tutustua. Kertokaa meille rohkeasti toiveitanne kohdatessamme, sähköpostilla tai vaikka soittamalla. Tärkeintä on saada teitä kiinnostavia tapahtumia vuodelle 2025.

Tapaamisiin syyskauden jäsentilaisuuksissa!

Syysterveisin,

Juustopöytä ry

Maininki Mettälä

puheenjohtaja

Sieniretki Korpilammen maisemiin 28.9.2024

Juustopöytä ry järjestää jäsenilleen iltapäivän sieniretken hotelli Korpilammen maisemiin, Pohjois-Espooseen lauantaina 28.09.2024 klo 14.00-18.00.

Pääsemme valtuutetun sienineuvoja Annen kanssa sienimetsälle klo 14.00-16.45, jonka jälkeen nautimme iltapalan.

Mukaan tarvitset:

kumisaappaat, pitkähihaisen paidan/takin, päähineen tai huivin, kännykän, jonka akku on täyteen ladattu, vesipullon, sienikorin ja sieniveitsen (tai tavallisen veitsen ja pullasudin).

Retken hinta on 35,00€ / hlö sis. iltapalan juomineen.
Mukaan mahtuu 20 jäsentä.

Olemme varanneet pikkubussin Kiasmalta Korpilammelle, joten ilmoitathan myös, osallistutko yhteiskujetukseen.

Huomioi, että paikkoja yhteiskuljetukseen on rajoitettu määrä. Yhteiskuljetus Kiasmalta lähtee klo 13.00 ja paluukuljetus lähtee Korpilammelta klo 18.00.

Korpilammen pihalla on iso ilmainen pysäköintialue, osoite Korpilammentie 5, 02970 Espoo.

Retki kannattaa tehdä, vaikka saalista ei löytyisi.

Luontoympäristön tiedetään rauhoittavan ja kohottavan mielialaa sekä vähentävän väsymyksen, huolestuneisuuden tai ahdistuksen tunteita.
Luonnossa liikkuminen parantaa keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta, herkistää aisteja, edistää luovuutta ja kehon puolustusmekanismeja sekä vahvistaa vastustuskykyä.

Sitovat ilmoittautumiset FloMembers-sovelluksesta tulevan sähköpostin kautta viimeistään 22.9.2024. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä.

Mahdollinen kuluton peruutus on tehtävä 22.9.2024 mennessä. Ilman hyväksyttävää peruutusta yhdistys perii tilaisuuden koko hinnan.

Huomioithan, että peruutusajan umpeuduttua voit hankkia tilallesi sijaisen. Ilmoitathan asiasta sähköpostilla sihteeri@juustopoyta.fi osallistujalistan ylläpitäjää.

Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen osallistumisesta. Noudatamme Juustopöytä ry:n yleisiä ilmoittautumis- ja peruutusehtoja.

Kultainen Juustohöylä 2024 -palkinnonjakotilaisuus 30.10.2024

Kokoonnumme luovuttamaan Kultaista Juustohöylää 2024 ja nauttimaan illallista.

AIKA: keskiviikko 30.10.2024 klo 18.00 – 22.00

PAIKKA: Ravintola Graniittilinna, Säästöpankinranta 6, 00530 Helsinki

Menu

Jokainen valitsee haluamansa alku- ja pääruoan alla mainituista vaihtoehdoista.

Kalalautanen; kylmäsavustettua lohta, katkarapuja Skagen, sherrysilliä, marinoituja savumuikkuja ja tillivoissa haudutettuja perunoita L,G

TAI

Kantarellikeittoa ja sherrykermaa L,G

***

Viiniliemessä haudutettua, ylikypsää poronpotkaa ja palsternakkapyreetä L,G

TAI

Paahdettua lohta, valkoviinikastiketta, sitruunarisottoa ja paahdettua punajuurta L,G

***

Linnunlaulun valkohomejuustoa ja lakkahilloa L,G

Viinisuositukset

Kalalautanen & paahdettu lohi: Kendermann Sauvignon Blanc Kalkstein trocken, Pfalz, Germany, 7,60 € / 10,10 € | 47 €

Kantarellikeitto: Rabl Grüner Veltliner, Kamptal, Austria, 8,00 € / 10,60 € | 50 €

Poronpotka: Septima Malbec, Mendoza, Argentina, 7,20 € / 9,60 € | 45 €

Valkohomejuusto: Pineau de Laborie, Paarl, South-Africa, 8,50 € / 8 CL

Ruokajuomat jokainen tilaa ja maksaa itse paikan päällä.

HINTA: 50,00 euroa/henkilö, johon sisältyy Juustopöydän tarjoama alkumalja.

Illallismaksu suoritetaan yhdistyksen tilille FI17 8000 1301 4657 54 Danske Bankiin eräpäivään mennessä ilmoittautumisvahvistuksen saatuasi.

Sitovat ilmoittautumiset 9.9.2024 alkaen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 18.10.2024. Mukaan mahtuu 50 Juustopöydän jäsentä.

Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen osallistumisesta ja laskun tapahtumasta sähköpostiisi.

Noudatamme Juustopöytä ry:n yleisiä ilmoittautumis- ja peruutusehtoja. Lisätietoja sihteeriltä.

Tervetuloa!

Juustopöytä ry.

Hallitus

Juustopöydän pikkujoulut 28.11.2024 klo 18.00

Juustopöytä ry:n pikkujoulut vietetään torstaina 28.11.2024 Ravintola Messeniuksessa, Messeniuksenkatu 7, 00250 Helsinki.

Messenius – vanhempi kuin stadionin torni

Kaikki sai alkunsa 1937, Taka-Töölössä, kun historioitsija ja dramaatikko Johannes Messeniuksen mukaan nimetyllä kadulla avattiin kortteliravintola.

Matka Helsingin vanhimpien klassikkoravintoloiden joukkoon on alkanut. Boheemi ”Taka-Töölön Kosmos” on palvellut vuosikymmenten ajan niin kirjailijoita, Suomen elokuvakentän kärkinimiä kuin eduskunnan vakiokalustoakin.

Nina Kaukonen, Harri Lahtinen ja Johanna Rekola omistavat ravintolan ja tuovat pitkät perinteet modernisoidulla twistillä tähän päivään.

Kokoonnumme jälleen yhteiseen pöytään kertaamaan kulunutta vuottamme ja suuntaamaan katseemme tulevaan vuoteen 2025.

Toivottavasti näemme mahdollisimman monta Juustopöydän jäsentä vuoden viimeisessä tapaamisessamme.

Menu

Alkuruokavaihtoehdot:
Lämminsavu-kirjolohta, paistettua kaalia ja porkkanaa, Peltola Blue-dressing

TAI
Kumina-porkkanaa, feta muru, kevätsipuli, pinjansiemen ja ruccolaa

Pääruokavaihtoehdot: Liha tai kala

Paistettua suomalaista valkoista kalaa, fenkolirisottoa, parmesandressing

TAI
Karitsansisäfilettä, paahdettua punajuurta, vuohenjuustoa ja valkosipuliperunoita, portviinikastiketta

Välijuusto: Juustolautanen, kirsikkahilloa ja keksejä

Jälkiruoka: Puolukkapäärynä, Sabayonnekastiketta

Menun hinta: 58 € sisältäen alkumaljan.

Ruokajuomat jokainen tilaa ja maksaa itse paikan päällä.

Viinisuosituksia:

L’Etiquette Grise 2020, Chateau Carsin, Ranska, Bordeaux 58€ / pullo
Sauvignon Gris – eksoottisten hedelmien aromeja, runsas

Rosé de Carsin (2021), Chateau Carsin, Bordeaux, Ranska 54 € / pullo
Merlot – pirtsakka, hedelmäinen, luonteikas

Cuvée Noir 2016, Château Carsin, Ranska, Bordeaux 70€ / pullo
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenère, Merlot, Malbec, Petit Verdot – täyteläinen, kypsän marjainen

Viinipaketti: 35,-/henkilö, 2 lasia viiniä à 16 cl sekä jälkiruokaviini 8 cl.

Sitovat ilmoittautumiset FloMembers-sovelluksen kautta 9.9.2024 alkaen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10.11.2024.

Ilmoitathan myös mahdolliset erityisruokavaliot.

Mahdollinen kuluton peruutus on tehtävä 10.11.2024 mennessä. Ilman hyväksyttävää peruutusta yhdistys perii tilaisuuden koko hinnan.

Huomioithan, että peruutusajan umpeuduttua voit hankkia tilallesi sijaisen. Ilmoitathan tällöin asiasta sähköpostilla sihteeri@juustopoyta.fi osallistujalistan ylläpitäjää.

Lämpimästi tervetuloa!

Juustopöytä ry

Hallitus