Jäsentiedote 1 / 2024 – hyvää alkanutta vuotta

Jäsentiedote 1/2024

Jäsentiedote 1 sekä mm. kutsu juustofondueiltaan.

Hyvä Juustopöydän jäsen,

Hyvää alkanutta Vuotta 2024!

Uusi vuosi on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle, ja ensimmäinen yhteinen jäsentapahtuma on jo pidetty. Järjestimme keskiviikkona 24.1.2024 raclette-illan Bistro O’mat -ravintolassa Hakaniemessä. Racletesta nautiskeli 26 juustopöydän jäsentä.

Lämmin ja sula Appenzeller-juusto maistui taivaalliselta erilaisten lisukkeiden kanssa – viinit olivat hyviä ja tunnelma korkealla! Päivi ja Marko Palovaaran luotsaamana ravintola onnistui erinomaisesti tilaisuuden järjestämisessä, ja saimme kunnian olla ensimmäinen ryhmä, joille tällainen tapahtuma järjestettiin. Vahva suositus jatkoon. Kiitos vielä kerran upeasta illasta toteuttajille!

Olemme alustavasti suunnitelleet toimintaamme vuodelle 2024 ja toimintasuunnitelma laitetaan heti Juustopöytä ry:n kotisivulle, kunhan saamme ainakin kevään osalta enemmän vahvistuksia suunnitelluista tapahtumista.

Helmikuun jäsentilaisuus järjestetään maanantaina 12.2.2024 klo 16:45 alkaen Reitzin museossa, Apollonkatu 23. Opastetun kierroksen jälkeen menemme nauttimaan ravintola Eliteen pienen juustoisen iltapalan. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset tässä jäsenkirjeessä.

Tulossa on siis toivottavasti meitä kaikkia innostava toimintavuosi. Alku ainakin on lupaava.

Lisää ideoita ja toiveita otamme mielellämme vastaan koko ajan, jotta yhdistyksen tilaisuudet olisivat meitä kaikkia jäseniä kiinnostavia.

Tapaamisiin jäsentilaisuuksissa!

Juustopöytä ry

Maininki Mettälä

Puheenjohtaja

KUTSU: Tutustuminen Reitzin taidemuseoon ja juustolautanen ravintola Elitessä 12.2.2024

Reitzin taidemuseo toimii rakennusurakoitsija Lauri Reitzin ja hänen puolisonsa Marian museokodissa Helsingin Apollonkadulla. Museossa on esillä suomalaisen maalaustaiteen merkkiteoksia, mm. 12 Helene Schjerfbeckin teosta, antiikkihopeaa, aseita, posliinia ja kelloja.

Aika: 12.2.2024 klo 17:00

Paikka: Reitzin taidemuseo, Apollonkatu 23 B, 6.krs, 00100 Helsinki

Osallistujamäärä: 24 jäsentä ilmoittautumisjärjestyksessä

Hinta: 33 €/ henkilö (sis. opastetun museovierailun ja Eliten juustolautasen)

Kokoontuminen klo 16:45 Apollonkatu 23 B:n oven edessä, josta siirrymme ryhmänvetäjä Eeva-Liisa Virkkusen johdolla yhdessä Reitzin taidemuseoon, jossa meille on opastettu tutustuminen kokoelmiin.

Tämän jälkeen noin klo 18 siirrymme ravintola Eliteen juustolautaselle, johon kuuluu kolme erilaista juustoa, Eliten omaa siemennäkkäriä ja porkkanahilloketta.

Sitovat ilmoittautumiset FloMembers-sovelluksen kautta 28.1.2024 alkaen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 7.2.2024. Ilmoita myös mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Mahdollinen kuluton peruutus on tehtävä 7.2.2024 mennessä. Ilman hyväksyttävää peruutusta yhdistys perii tilaisuuden koko hinnan.

Huomioithan, että peruutusajan umpeuduttua voit hankkia tilallesi sijaisen. Ilmoitathan asiasta sähköpostilla sihteeri@juustopoyta.fi.

Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen osallistumisesta. Noudatamme Juustopöytä ry:n yleisiä ilmoittautumis- ja peruutusehtoja.

KUTSU: Juustopöytä ry:n vuosikokous 19.3.2024

Juustopöytä ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina 19.3.2024 Kalliolan kansalaisopiston auditoriossa, osoitteessa Sturenkatu 11, 00510 Helsinki.

Vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen 11. pykälässä mainitut asiat (alla esityslista). Muu kokousaineisto jaetaan kokouksessa.

Ennen vuosikokouksen alkua saamme maistella aitoa vietnamilaistyylistä tuoretofua, jota meille tulee esittelemään Mama Mem’s Oy:n toimitusjohtaja Ha Hoang. Yritys on perustettu vuonna 2016 ja sen pääasiallinen toimiala elintarvikkeet.

Eurooppalaiset luomusoijapavut, vesi, luomuetikka ja suola – näistä yksinkertaisista ja puhtaista raaka-aineista valmistetaan Mama Mem’s Luomu Tuoretofu käsityönä Helsingin Malmilla. Tofussa ei käytetä lainkaan lisä- tai säilöntäaineita, vaan se syödään perinteiseen vietnamilaiseen tapaan tuoreena. Tofu valmistetaan isoäiti Memin omalla reseptillä, joka on hioutunut täydelliseksi yli kymmenen vuoden työn tuloksena. Tofu valmistetaan käsityönä ja mahdollisimman hellävaraisesti, joka takaa tofun puhtaan ja pehmeän maun. Kun resepti on riittävän hyvä, ei erikoisuuksia tarvita.

Tervetuloa!

Juustopöytä ry.

Hallitus

Esityslista

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi (2) pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi (2) ääntenlaskijaa
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. Esitetään toimintakertomus ja tilinpäätös 2023
 6. Esitetään toiminnantarkastajien lausunto
 7. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
 8. Vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavalle tilikaudelle
 9. Vahvistetaan jäsenmaksun suuruus 2024
 10. Valitaan hallituksen puheenjohtaja, jäsenet ja varajäsenet erovuoroisten tilalle
 11. Valitaan hallitukseen kaksi (2) varajäsentä
 12. Valitaan yksi (1) varsinainen ja yksi (1) varatoiminnantarkastaja/-tilintarkastaja seuraavalle tilikaudelle
 13. Käsitellään muut mahdolliset asiat
 14. Esitellään toimintakauden aikana hyväksytyt uudet jäsenet

Sitovat ilmoittautumiset tarjoilujen mitoituksen vuoksi FloMembers-sovelluksesta tulevan sähköpostin kautta 28.1.2024 alkaen. Viimeinen ilmoittautumispäivä 11.3.2024. Ilmoita myös mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen osallistumisesta. Noudatamme Juustopöytä ry:n yleisiä ilmoittautumis- ja peruutusehtoja.

Juustopöydän matka Moselin laaksoon ja Luxemburgiin 8. – 12.10.2024

Lähetimme jäsenillemme 4.1.2024 sähköpostin Juustopöydän matkasta Moselin laaksoon ja Luxemburgiin 8. – 12.10.2024. Oheisena matkaohjelma vielä uudestaan.

Matkasta alustavasti kiinnostuneita on jo niin monta, joten yritämme saada ainakin 20 hengen ryhmän kokoon ja käynnistämme nyt sitovan ilmoittautumisen. Myös avecit ovat tervetulleita mukaan matkalle.

Matkan järjestäjänä toimii Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy ja matkanjohtajana Juustopöydän hallituksen jäsen Aulikki Akaan-Penttilä.

Ilmoittautumiset 31.3.2024 mennessä osoitteeseen info@resviaria.com tai puhelimitse 0440 477070.

Ennakkomaksu 250 € lähetetään, kun ryhmä on kasassa. Näin lähtijä varmistaa oman paikkansa. Loppumaksu erääntyy 29.8.2024.

Mahdollinen matkan peruutus kuluitta 31.3.2024 saakka.

Toivottavasti saamme taas mahdollisimman monta juustopöytäläistä mukaan matkalle!

Tervetuloa!