Jäsentiedote 3 /2024
Hyvä Juustopöydän jäsen,
Aurinkoinen vappu on juhlittu ja seuraavaksi odotellaankin jo juhannusta. Aika siis suorastaan lentää melkoisella vauhdilla!
Kevään odotettu tapahtuma oli tutustuminen Kuusamon Juusto Oy:n toimintaan ja tuotteisiin keskiviikkona 24.4.24. Yritys sai Kultainen Juustohöylä -tunnustuksen viime syksynä. Nyt olikin siis hyvä jäsenten päästä tutustumaan syvällisemmin yrityksen toimintaan, josta toimitusjohtaja Sami Syrjälä kertoikin monipuolisesti. Pääjuustomestari Jan Suurholma kertoi juustonvalmistuksesta, lajiryhmittelyistä ja esimerkiksi mitä kannattaa tarkkailla maussa, kun maistelee juustoja.
Illan aikana pääsimme tutustumaan runsaaseen juustovalikoimaan, uutuuksiin ja jopa tulevaan ”salaiseen” uutuuteen. Vilkkaan keskustelun lomassa juustot maistuivat ja ainakin minulle oli uusi tuttavuus Kuusamo Vuoristojuusto, mikä onkin sen jälkeen löytänyt tiensä myös jääkaappiini sekä juustotarjottimelle. Vielä kotiin viemisinä saimme kassillisen herkullisia juustoja.
Lämmin kiitos Kuusamon Juustolle upeasta tilaisuudesta!
Torstaina 23.5.24 pääsemme tutustumaan Portugalin suurlähetystössä portugalilaisiin juustoihin ja viineihin. Tilaisuus täyttyi nopeasti, mikä on harmittavaa, mutta valitettavasti tilat ovat rajalliset.
Ennen kesälomia on vielä yksi tilaisuus, jonka kutsu on tämän jäsentiedotteen liitteenä.
Odotan malttamattomana mielenkiintoisia tulevia loppukevään ja kesän tapahtumia.
Tapaamisiin!
Aurinkoista alkavaa kesää kaikille,
Juustopöytä ry
Maininki Mettälä
puheenjohtaja
KUTSU:
Yhteistilaisuus Calvados-naisten ja Juustopöydän kanssa 13.6.2024 klo 13.00 alkaen
Calvados Dames -seura on kutsunut Juustopöydän jäseniä yhteistilaisuuteen, jossa molemmat seurat pääsevät tutustumaan toistensa toimintaan ja jäseniin kesäretken merkeissä.
Paikka: Katajanokan luoto, Helsingin edustalla oleva pienin luoto.
Aika: to 13.6.2024 klo 13.00 – 16.00
Lähtö klo 13.15 Kanavarannan Meritullintorilta m/s Julia-vesibussilla luodolle.
Saavuthan ajoissa paikalle, sillä vesibussi ei odota myöhästyneitä.
Huom! Alus tulee laiturille vain n. 5 minuuttia ennen lähtöä.
Huomioithan, että yhteysalus ja saari eivät valitettavasti sovellu liikunta-esteisille.
Viimeinen mahdollinen paluu on klo 16.00.
Tilaisuuttamme emännöi Cafe Kobben Mari Impola. Ulkona on katettu terassi, johon mahdumme kaikki hyvin.
Menu
Pizzat valmistetaan keittiömestari Arto Rastaan suunnittelemien reseptien mukaan moderneissa, mutta aidoin kiviarinoin varustetuissa italialaisissa kaasupitsauuneissa.
Valitse alla olevista viidestä pizzasta itsellesi mieleinen ja ilmoita se ilmoittautumisesi yhteydessä.
Jälkkäriksi Mamman marjapiirakka ja pannukahvi
Juomat jokainen tilaa ja maksaa itse paikan päällä.
Viinit: n. 35 €/pullo
Hanatuotteet: 8 – 9 €/0,4 litra
Osallistujamäärä: 20 jäsentä ilmoittautumisjärjestyksessä.
Osallistumismaksu: 40 €/henkilö (sis. edestakaisen kuljetuksen, pizzan, marjapiirakan ja kahvin/teen.
Sitovat ilmoittautumiset FloMembers-sovelluksen kautta 6.5.2024 alkaen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.5.2024. Ilmoitathan myös mahdolliset erityisruokavaliot.
Mahdollinen kuluton peruutus on tehtävä 31.5.2024 mennessä. Ilman hyväksyttävää peruutusta yhdistys perii tilaisuuden koko hinnan.
Huomioithan, että peruutusajan umpeuduttua voit kuitenkin hankkia tilallesi sijaisen. Ilmoitathan asiasta sähköpostilla sihteeri@juustopoyta.fi osallistujalistan ylläpitäjää.
Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen osallistumisesta. Noudatamme Juustopöytä ry:n yleisiä ilmoittautumis- ja peruutusehtoja.
Pizzat:
Groove Vege
Tomaatti-mansikkakastike, vegaanijuusto, kirsikkatomaatti, sriracha-kastike, tuore basilika
Margherita Blue
Tomaatti-mansikkakastike, fior di latte mozzarella, aurajuusto, tuore basilika, oliiviöljy
Spicy salami
Tomaatti-mansikkakastike, fior di latte mozzarella, salamiviipale (tulinen), sriracha-kastike, tuore basilika
Smoky Ham
Tomaatti-mansikkakastike, fior di latte mozzarella, kinkku, savujuusto, tuore basilika
Kasvispitsa
Tomaatti-mansikkakastike, fior di latte mozzarella, zuccini, punasipuli, tuore basilika
KUTSU:
Gavrielides Foods -vierailu 29.8.2024 klo 17.30
Kreikkalaisia ja kyproslaisia aitoja makuja vuodesta 1986!
Gavrielides Foods on perheyritys, joka on tullut tunnetuksi Suomessa uraauurtavana kreikkalaisten elintarvikkeiden maahantuojana. Yrityksen kantavana ajatuksena on tuoda maahan maistuvia ja korkealuokkaisia herkkuja, jotka ovat tunnettuja syntysijoillaan Välimerellä. Yrityksen perustajan Eleftherios Gavrielidesin tyttäret Nasia ja Maria, jatkavat työtä isänsä jäljillä.
Gavrielides Foodsin oma tuotemerkki on Filos, mutta yritys edustaa myös useita tunnettuja kreikkalaisia tuotemerkkejä kuten Royal, Mevgal, Dodoni ja Paliria. Pitkäaikaiset ja luottamukselliset suhteet tavarantoimittajiin ovat avainasemassa vastuullisessa toimitusketjussa, laadukkaiden tuotteiden hankinnassa ja joustavassa asiakaspalvelussa.
Tunnetuimpia Filos-tuotteita ovat halloumi- ja feta-juustot, ekstra-neitsytoliiviöljy, luonnon tummat kalamata-oliivit sekä mm. viinilehtikääryleet ja tomaattipavut.
Aika: Torstai 29.8.2024 klo 17.30
Paikka: Gavrielides Foods, Kisällintie 6, 01730 Vantaa
Osallistujamäärä: 26 jäsentä ilmoittautumisjärjestyksessä.
Osallistumismaksu: 20 €/ henkilö yhdistyksen tilille FI17 8000 1301 4657 54 viimeistään 20.5.2024 mennessä.
Sitovat ilmoittautumiset FloMembers-sovelluksesta tulevan sähköpostin kautta 6.5.2024 alkaen. Viimeinen ilmoittautumispäivä 20.8.2024.
Mahdollinen kuluton peruutus on tehtävä 20.8.2024 mennessä. Ilman hyväksyttävää peruutusta yhdistys perii tilaisuuden koko hinnan.
Huomioithan, että peruutusajan umpeuduttua voit kuitenkin hankkia tilallesi sijaisen. Ilmoitathan asiasta sähköpostilla sihteeri@juustopoyta.fi osallistujalistan ylläpitäjää.
Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen osallistumisesta. Noudatamme Juustopöytä ry:n yleisiä ilmoittautumis- ja peruutusehtoja.