Jäsentiedote 5/2022

Hyvä Juustopöydän jäsen,

Syys on saapunut. Juustopöydälle se tarkoittaa tummenevia iltoja ja juhlien odotusta. Juustoiset elämykset maistuvat iltojen pimetessä yhä paremmille. Meillä onkin ilo kutsua juustopöytäläisiä osallistumaan yhdistyksemme arvokkaimman tunnustuksen, Kultaisen Juustohöylän, palkinnonjakotilaisuuteen sekä pikkujouluillalliselle. Lisäksi lokakuussa on E. Ahlströmin vierailu ja marraskuussa pääsemme Arlalle, joten ohjelmaa riittää.

Tervetuloa mukaan.
Tunnelmallisin juustotarjotinterveisin,

Hallitus JUUSTOPÖYTÄ RY

KUTSU: Sieniretki 27.9.2022, hotelli Korpilampi

Juustopöytä ry järjestää jäsenilleen iltapäivän sieniretken hotelli Korpilammen maisemiin, Pohjois- Espooseen tiistaina 27.9. klo 14.00-19.00. Pääsemme valtuutetun sienineuvoja Annen kanssa sienimetsälle klo 14.00-16.00, jonka jälkeen nautimme iltapalan hotelli Korpilammella.

Mukaan tarvitset: kumisaappaat, pitkähihaisen paidan/takin, päähineen tai huivin, kännykän, jonka akku on täyteen ladattu, vesipullon, sienikorin ja sieniveitsen (tai tavallisen veitsen ja pullasudin). Retken hinta on 35,00€/hlö sis. iltapalan juomineen. Mukaan mahtuu 20 jäsentä.

Yhteiskuljetus järjestetään Kiasmalta klo 13.00 ja paluu samaan paikkaan klo 19.00 Ilmoitathan, osallistutko kuljetukseen.

Sitovat ilmoittautumiset FloMembers-sovelluksen kautta tulevan sähköpostin kautta 14.9.2022 alkaen. Viimeinen ilmoittautumispäivä 21.9.2022. Ilmoita myös mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen osallistumisesta ja laskun tapahtumasta sähköpostiisi. Lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä yhdistyksen tilille FI17 8000 1301 4657 54 Danske Bankiin.

Noudatamme Juustopöytä ry:n yleisiä ilmoittautumis- ja peruutusehtoja.

Voit tulla myös omalla autolla, Korpilammen pihalla on iso ilmainen pysäköintialue. Retki kannattaa tehdä, vaikka saalista ei löytyisi.

Luontoympäristön tiedetään rauhoittavan ja kohottavan mielialaa sekä vähentävän väsymyksen, huolestuneisuuden tai ahdistuksen tunteita. Luonnossa liikkuminen parantaa keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta, herkistää aisteja, edistää luovuutta ja kehon puolustusmekanismeja sekä vahvistaa vastustuskykyä.

KUTSU: Ravintolatrendit – mistä tunnelma rakentuu? 6.10.2022 klo 17.30 – 19.30

Juustopöydän jäsenet pääsevät vierailulle E.Ahlströmin ”astiataivaaseen”

Ideoita ja inspiraatiota kattauksiin

E. Ahlström on yli 100-vuotias tukku, maahantuoja ja suunnittelutalo, jonka ravintola-alan ammattilaiset ympäri Suomen tuntevat laadukkaista ammattikeittiöille tarkoitetuista astioista, keittiötarvikkeista, tarjoilutuotteista, työvaatteista ja ravintolakalusteista. E.Ahlström toimii ainoastaan verkkokauppana ja sieltä saa hankittua samoja välineitä ja astioita, joilla tuhannet ammattilaiset kokkaavat päivittäin.

Jos kokkaus- ja kattamishommat ovat sinulle sydämen asia, kannattaa lähteä tutustumaan upeaan Creative studioon Vallilaan.

Sitovat ilmoittautumiset FloMembers-sovelluksen kautta tulevan sähköpostin kautta 14.9.2022 alkaen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 29.9.2022. Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen osallistumisesta ja laskun tapahtumasta sähköpostiisi. Lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä yhdistyksen tilille FI17 8000 1301 4657 54 Danske Bankiin.

Noudatamme Juustopöytä ry:n yleisiä ilmoittautumis- ja peruutusehtoja.

Pidä kiirettä, sillä mukaan mahtuu 30 henkilöä. Hinta vierailulle on 15,00€/hlö sisältäen pienen iltapalan.

Osoite: Kuortaneenkatu 1, 00520 Helsinki. Löydät perille kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai omalla autolla. Autolla saapuville parkkipaikkoja löytyy kiinteistössä sijaitsevasta maksullisesta Aimo Parkista.

KUTSU: Kultainen Juustohöylä 2022 -palkinnonjakotilaisuus 27.10.2022, Solo Sokos Hotel Tornin OR-ravintola, Yrjönkatu 26, Helsinki

Tervetuloa mukaan jakamaan vuoden 2022 Kultaista Juustohöylä -palkintoa torstaina 27.10.2022 Sokos Hotel Tornin OR-ravintolaan.

Kultainen Juustohöylä on huomionosoitus eli tapa kannustaa, kiittää, nostaa esille ja palkita suomalaisessa juustomaailmassa kunnostautunutta. Palkittava voi olla yksityishenkilö, yhteisö, yhtiö tai taho, joka on ansainnut Juustopöydän kiitoksen.

Palkintoa on jaettu syksyisin vuodesta 2010 lähtien.

2021 Herkkujuustola Oy
2020 Jukolan Juusto Oy
2019 Juustokauppias Tuula Paalanen
2018 Valio Oy sekä valiolaiset huippuosaajat Anja Pölönen ja Matti Kärki 2017 Peltolan Juustola ja Peltolan Blue -sinihomejuusto
2016 Helsingin keskustan Stockmann Herkun juusto-osasto
2015 Juustoportti Oy
2014 Minna Kurtelius-Luttinen
2013 Kolatun Juustola Oy
2012 Lentävä Lehmä -juustoliike
2011 Matti Virta
2010 Juuri Keittiö ja Baari ja sen yhteydessä oleva Juuren Puoti

Tilaisuuden menu:

Alkuruoka
Punajuuricarpaccio, fermentoitua aiolia ja lehtikaalta (VE, G) Hoffman Spätburgunder Trocken, Saksa
12 cl 12,50 €, 16 cl 16,30 €, pullo 72 €

Pääruoka
Paistettua kuhaa, palsternakkaa ja champagne beurre blanc -kastiketta (L, G) Chardonnay Blanc, Benot Beranger, Ranska
12 cl 14 €, 16 cl 18 €, pullo 81 €

Jälkiruoka
Kolmen juuston valikoima (Comté, Gruyére Grand Reserve ja Roquefort AOP) Dows LBV Port, Portugali
8 cl 9,80 €, pullo 57 €

Viinipaketti: 40 €/henkilö. Paketin saa myös puolikkaana (6 cl kaato x 3) hintaan 20 €/henkilö. Ruokajuomat jokainen tilaa ja maksaa itse paikan päällä.

HINTA: 49,00 euroa/henkilö, johon sisältyy Juustopöydän tarjoama juhlamalja. Illallismaksu suoritetaan yhdistyksen tilille FI17 8000 1301 4657 54 Danske Bankiin ilmoittautumisvahvistuksen saatuasi.

Sitovat ilmoittautumiset FloMembers-sovelluksen kautta tulevan sähköpostin kautta 14.9.2022 alkaen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.9.2022. Mukaan mahtuu 50 Juustopöydän jäsentä.

Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen osallistumisesta ja laskun tapahtumasta sähköpostiisi. Lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä yhdistyksen tilille FI17 8000 1301 4657 54 Danske Bankiin.

Noudatamme Juustopöytä ry:n yleisiä ilmoittautumis- ja peruutusehtoja. Lisätietoja sihteeriltä.

KUTSU: Juustopöydän pikkujoulut 30.11.2022

Juustopöytä ry:n pikkujouluja vietetään keskiviikkona 30.11.2022 Trattoria Sognossa, Runeberginkatu 60, Helsinki.

Kokoonnumme jälleen yhteiseen pöytään kertaamaan kulunutta vuottamme ja suuntaamaan katseemme tulevaan vuoteen 2023.

Toivottavasti näemme mahdollisimman monta Juustopöydän jäsentä vuoden viimeisessä tapaamisessa.

Lämpimästi tervetuloa!

Menu Classico

Alkuun pöytä täyteen italialaisia antipastoja.

Pääruokavaihtoehdot: Liha, kala tai kasvis. Grillattua naudan filettä, paistettua päivän tuoretta kalaa tai paahdettua munakoisoa, chiliä, tomaattia, basilikaa, pinjansiemeniä ja parmesania.

Jälkiruokana suussa sulava Tiramisu.

Menun hinta:
Juustopöytä ry osallistuu kustannuksiin, joten menun erikoishinta Sinulle on 40 € sisältäen alkumaljan.

Ruokajuomat jokainen tilaa ja maksaa itse paikan päällä.
Valkoviinisuositus: Pinot Grigio, Le Ville di Antane, 16 cl, hinta 12 € tai pullo 49 € Punaviinisuositus: Primitivo Castello Monaci, 16 cl, hinta 12 € tai pullo 49 € Jälkiruokaviini: Santa Sofian Recioto della Valpolicella Classico, 8 cl, hinta 10 €

Matkakertomus Herkkujuustolasta 23.8.2022

Pilvisenä tiistaiaamuna 28 Juustopöytä ry:n jäsentä kokoontui Kiasman edustan tilausbussipysäkille ja klo 10.00 kuljettajamme Bjarne Kantén starttasi Packalén Bussin kohti Sastamalaa ja Herkkujuustola Oy:tä, jolle myönnettiin vuonna 2021 Juustopöytä ry:n Kultainen Juustohöylä -palkinto.

Bussimatka taittui kuin huomaamatta Aulikki Akaan-Penttilän kertoessa meille tarinoita Helsingistä ja sen historiasta.

Perillä Herkkujuustolassa omistaja ja juustomestari, sveitsiläissyntyinen Peter Dörig toivotti meidät tervetulleeksi ja vierailu aloitettiin makoisalla lounaalla uuden juustolan yhteydessä olevassa Juustotupa-ravintolassa, jonka ikkunoista näki kivasti juustolan tuotanto- ja kellarikypsytystiloihin. Juustotuvan keittiön herkut kokkaa Ida Dörig, Peterin tytär. Lounaan jälkeen Peter kertoi valloittavasti omasta, perheensä ja juustolan historiasta sekä juustonvalmistuksesta ja juustovalikoimastaan. Lisätietoa www.herkkujuustola.fi.

Lämpimät kiitokset Eeva-Liisa Virkkuselle järjestelyistä.

Juustopöytä ry,

Pia Lindahl hallituksen jäsen

Juustopöytä suosittelee

Pienjuustolat – Suuret tunteet, vahvat maut

Kirjoittaja: tietokirjailija Merja Koski (Juustopöytä ry:n jäsen)
Hinta: 14 €/kpl Juustopöydän jäsenille (normaalihinta on 20 €).
Tilaukset ja lisätiedot: Merja Koski, p. 044 558 2255, merja.koski@koskigroupt.fi


Juustopöytä ry – c/o Turvetie 13, 01730 Vantaa – www.juustopoyta.fi – juustopoyta@gmail.com – p. 040 868 4039 / yhdistyksen sihteeri Arja Porvali