Jäsentiedoite 2/2022

Jäsentiedote 1 sekä mm. kutsu juustofondueiltaan.

Jäsentiedote 2/2022, jossa on Juustopöydän uuden puheenjohtaja Maininki Mettälän tervehdys jäsenille, vuosikokouskuulumisia sekä tietoa juustopöytäläisten vierailusta Alankomaiden suurlähetystössä Juusto & taide -illan merkeissä.

Lataa jäsentiedoite pdf muodossa tästä.

Hyvä Juustopöydän väki,
Pääsiäinen on juuri vietetty ja seuraavaksi odotellaan vappua sekä auringon lämmittämiä kevätpäiviä.

Juustopöydän vuosikokouksessa 25.3.2022 minut (Maininki Mettälä) valittiin yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Kiitos teille kaikille saamastani luottamuksesta. Otan tehtävän vastaan innolla.
Minulle henkilökohtaisesti juustot ovat intohimo. Nöyrin mielin lähdenkin viemään uuden hallituksen kanssa juuston ilosanomaa eteenpäin. Olkaahan rohkeasti yhteydessä meihin ideoiden, toiveiden ja palautteiden muodossa, jotta saamme yhdistyksestä meitä kaikkia kiinnostavan.

Uuden hallituksen kokoonpano:
Maininki Mettälä (puheenjohtaja)
Aulikki Akaan-Penttilä
Kaisa Härmälä
Marika Ingman (rahastonhoitaja)
Pia Lindahl
Mari Marsio
Nina Peltola (varapuheenjohtaja)
Outi Rautalahti (varajäsen)
Satu Tyrväinen (varajäsen)
Eeva-Liisa Virkkunen
Helena Velin
Arja Porvali (sihteeri)

Seuraava Juustopöydän tapahtuma on loppuunmyyty matka Amsterdamiin toukokuun alussa, josta saamme matkaraportin seuraavassa jäsentiedotteessa.
Kesäkuussa, 8.6., pääsemme tutustumiskäynnille Viikissä Gardenian tiloissa toimivaan CoolHeadBrew Taproom -yritykseen, jossa saamme tietoa oluenteosta, panimon historiasta sekä raaka-aineista. Kierroksen jälkeen maistelemme neljää olutta pienen juustolautasen kera Helsingin Meijeriliikkeen juustoista.

Tulevista muista tapahtumista kerromme seuraavassa jäsentiedotteessa.

Hyvää pääsiäisen jälkeistä aikaa ja aurinkoista kesää odotellen!
Maininki Mettälä
puheenjohtaja

Vuosikokouskuulumisia 23.3.2022

Juustopöytä ry:n vuosikokous pidettiin MTK:lla 23.3.2022. Tässä kokouksen päätöksiä:

  • Jäsenmaksu pidettiin entisenä eli 37 euroa.
  • Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Maininki Mettälä
  • Hallituksessa jatkavat Aulikki Akaan-Penttilä, Kaisa Härmälä, Marika Ingman, Nina Peltola ja Eeva-Liisa Virkkunen.
  • Hallituksesta jäivät pois puheenjohtaja Seija Kurunmäki sekä jäsenet Mari Hanhiniemi, Outi Kolattu-Tolvi ja Reetta Suokas, joiden tilalle valittiin uusiksi hallituksen jäseniksi Pia Lindahl, Mari Marsio ja Helena Velin.
  • Hallituksen varajäseniksi valittiin Satu Tyrväinen ja Outi Rautalahti.
  • Yhdistyksen sihteerinä jatkaa Arja Porvali.
  • Toiminnantarkastajana jatkaa Lea Lastikka ja varatoiminnantarkastajaksi valittiin Leena Honkanen.

Juustopöydän rahastonhoitajana on aloittanut 1.1.2022 hallituksen jäsen Marika Ingman, joka jatkossa vastaa kaikkiin maksuihin ja laskuihin liittyvistä asioista.
Ennen kokouksen alkua MTK:n tervehdyksen esittivät ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen ja maitoasiamies Marjukka Mattio.

Kiitos myös vuosikokouksen puheenjohtaja Arja Elina Laineelle, pöytäkirjantarkastajille ja ääntenlaskijoille sekä kaikille osallistujille!

Ryhdy suosittelijaksemme – hanki uusia jäseniä ja voit saada itsellesi ihanan hotelliviikonlopun.

Kun hankit eniten uusia jäseniä jäsenhankintakampanjamme aikana 1.5.-31.10.2022 palkitsemme sinut ihanalla 2 henkilön hotelliviikonlopulla hotelli Korpilammella. Kun ystäväsi on maksanut yhdistyksen jäsenmaksunsa, sinulle merkitään piste. Eniten pisteitä kampanjan päätyttyä kerännyt henkilö voittaa lahjakortin kahdelle hotelli Korpilammelle sekä upean illallisen hotellin ravintolassa.

Melko reilua, vai mitä?
Sinun kannattaa suositella meitä, sillä palkitsemme eniten uusia jäseniä hankkineen henkilön.

Kun ystäväsi täyttää yhdistyksen nettisivuilla jäsenhakemuslomakkeen hänen täytyy ilmoittaa sinut suosittelijanaan, jolloin tiedämme, kuka on jäsenen hankkinut.

Alankomaiden suurlähetystön Juusto & taide -ilta 7.4.2022

Alankomaiden suurlähettiläs toivotti 30 juustopöytäläistä tervetulleeksi 7.4.22 uskomattoman kauniiseen Villa Kleinehiin Kaivopuistossa. Ilta oli elämys, sukelsimme 1600-luvun Hollannin kulta-aikaan asetelmataulujen siivittäminä. Jo tuolloin juusto oli tärkeä vientituote Hollannille ja niin se on edelleen.
Asetelmataulujen maalaustaito oli huipussaan, ja kävimme seikkaperäisäisesti tunnetuimpien taiteilijoiden töitä, joissa juustot olivat osana aamiaistarjoiluasetelmia. Clara Peeters, Floris van Dijck, Floris van Schooten ja Joris van Son. Vaikka taulut olivat syötävänä hyviä, niin realistisia, että omenan olisi voinut napata taulusta, oli niiden sisään kätketty symboliikkaa: hyvästä ja pahasta, vanhenemisesta, elämän ohikiitävistä hetkistä, turhuudesta jne.
Ruokasalin sivupöydälle oli loihdittu asetelmataulumainen asetelma hedelmineen ja juustoineen. Nautimme samoja herkkuja kuin Hollannin kulta-ajan aamiaistarjoiluja kuvaavissa tauluissakin oli: maasdamer juustoa, joka on emmetaltyyppinen juusto, edamia ja hunajaista vuohenjuustoa; nämä kaikki juustot tietenkin hollantilaisia. Lisäksi söimme erinomaista artesaanileipää voilla voideltuna ja pähkinöitä, omenaa ja viinirypäleitä. Talo tarjosi meille tervetulojuomana proseccoa ja herkkupalojen kanssa punaviiniä.
Mutta kohtuus kaikessa, kuten rennot hollantilaiset ovat aina tienneet ”zuivel op zuivel is voer voor de duivel” eli ei leivän päälle voita ja juustoa, liika on aina liikaa.

Terveisin Reetta Suokas