Kultainen Juustohöylä Perhon Juustolalle
Tänä vuonna Kultaisella Juustohöylällä palkitaan Perhon Juustola. Vuonna 2018 perustettu pieni artesaanijuustola sijaitsee keskellä Helsinkiä Töölön sydämessä.
Perhon Juustolan tarina alkoi, kun kouluttaja, ”juustomestari”, Olli Takanen ja ruokatuotannon lehtori Jarkko Ahvenainen kiinnostuivat sinihomejuuston valmistuksesta. Jo heti alusta asti kaksikolla oli rohkeutta ja uskallusta kokeilla erilaisten juustojen valmistusta.
Perhon Juustola hemmottelee myös ravintoloita, joille se mahdollistaa tutustumisen juustonvalmistukseen. Halutessaan ne voivat kehittää omalle ravintolalleen myös oma yksilöllisen juustonsa. Juustot valmistetaan käsityönä luomumaidosta ja ne kypsytetään Perhon omassa viinikellarissa.
Perhon Juustola ja sen sinihomejuusto, Perhon Rehtori, on huomioitu myös maailmalla. Vuonna 2023 World Cheese Awards kilpailuun osallistui 4502 eri juustoa 43 eri maasta, ja Perhon Rehtori sai kilpailussa kultaisen maininnan.
Suussa sulava, maultaan pähkinäinen ja aromikas sinihomejuusto tarjoaa ainutlaatuisen makuelämyksen ja onkin siksi löytänyt paikkansa herkuttelijoiden juustolautasilla.
Juustopöytä ry on jakanut vuodesta 2010 lähtien vuosittain Kultaisen Juustohöylä -tunnustuksen juustoalan toimijalle. Palkinto on huomionosoitus eli tapa kannustaa, kiittää, nostaa esille ja palkita suomalaisessa juustomaailmassa kunnostautuneita.




