Jäsentiedote 9 / 2025
Hyvä Juustopöydän jäsen,
Kesän auringonsäteet ovat enää vain haalea muistikuva, ja syksyn upeat ruskan värit ovat vallanneet luonnon. Syksyn pimeyttä ehkäisemään sytytetään kausivaloja. Tunnelmaa tuo myös aidot kynttilät. Näin kun virittäydytään loppuvuoden juhlakauteen, joten mikä onkaan sen parempaa, kun nauttia kynttilänvalossa herkullisia juustoja. Syksyn jäsentilaisuudet ovat täyttyneet nyt ennätysn0peasti. Seuraava jäsentilaisuus järjestetään keskiviikkona 29.10. Finlandia Bistrossa. Tällöin selviää kuka tai mikä saa tämän vuoden Kultainen Juustohöylä -palkinnon.
Vuoden 2025 jäsentapahtumat päättää perinteinen pikkujoulu torstaina 27.11.2025 klo 18:00 alkaen ravintola Messeniuksessa. Itse kutsu ja ilmoittautuminen tilaisuuteen tulee tämän jäsentiedotteen mukana. Nyt kaikki innolla mukaan!
Vuoden 2026 ohjelmaa suunnittelemme jo vauhdilla, mutta mielellämme otamme vinkkejä siitä, mitä te, hyvät juustopöydän jäsenet, haluaisitte tehdä, kokea ja tutustua. Antakaa meille rohkeasti toiveitanne kohdatessamme, sähköpostilla tai vaikka soittamalla. Tärkeää on saada teitä kiinnostavia tapahtumia tulevaan vuosiohjelmaan.
Tapaamisiin syyskauden viimeisissä jäsentilaisuuksissa!
Juustopöytä ry
Maininki Mettälä
puheenjohtaja
KUTSU: Juustopöydän pikkujoulut 27.11.2025
Juustopöytä ry:n pikkujouluja vietetään torstaina 27.11.2025 klo 18.00 Ravintola Messeniuksessa, Messeniuksenkatu 7, 00250 Helsinki.
Messenius – vanhempi kuin stadionin torni.
Kaikki sai alkunsa 1937 Taka-Töölössä, kun historioitsija ja dramaatikko Johannes Messeniuksen mukaan nimetyllä kadulla avattiin kortteliravintola. Matka Helsingin vanhimpien klassikkoravintoloiden joukkoon oli alkanut. Boheemi ”Taka-Töölön Kosmos” on palvellut vuosikymmenten ajan niin kirjailijoita, Suomen elokuvakentän kärkinimiä, kuin eduskunnan vakiokalustoakin.
Nina Kaukonen, Harri Lahtinen ja Johanna Rekola omistavat ravintolan ja tuovat perinteet modernisoituna tähän päivään.
Kokoonnumme jälleen yhteiseen pöytään kertaamaan kulunutta vuottamme ja suuntaamaan katseemme tulevaan vuoteen 2026.
Toivottavasti näemme mahdollisimman monta Juustopöydän jäsentä vuoden viimeisessä tapaamisessamme.
Lämpimästi tervetuloa!
Hallitus
Menu
Alkuruokavaihtoehdot:
Cheddarjuustonyytti, mustaherukkakastiketta
TAI
Paistettua Halloumia, paahdettua punajuurta
Pääruokavaihtoehdot: Liha tai kala
Voissa paistettua valkoista kalaa, vuohenjuusto-tomaattikastiketta
ja polentaa
TAI
Härän sisäfilepihvi, Gorgonzolakastiketta, duchesse-perunaa
Välijuusto: Juustolautanen, viikunahilloa ja keksiä
Jälkiruoka: Riz a la Malta, kirsikkacoulis
Menun hinta: 59 €
Ruokajuomat jokainen tilaa ja maksaa itse paikan päällä.
Sitovat ilmoittautumiset FloMembers-sovelluksen kautta 20.10.2025 alkaen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 9.11.2025.
Mahdollinen kuluton peruutus on tehtävä 9.11.2025 mennessä. Ilman hyväksyttävää peruutusta yhdistys perii tilaisuuden koko hinnan.
Huomioithan, että peruutusajan umpeuduttua voit hankkia tilallesi sijaisen. Ilmoitathan asiasta sähköpostilla sihteeri@juustopoyta.fi osallistujalistan ylläpitäjää.
Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistuksen osallistumisesta. Noudatamme Juustopöytä ry:n yleisiä ilmoittautumis- ja peruutusehtoja.
Teksti ja kuva, Paula Kokkonen, kunniapuheenjohtaja
Terveisiä Korpilammelta!
Juustopöytä ry:n iskujoukko osallistui 27.9.2025 jälleen odotetulle sieniretkelle.
Retkemme suuntautui Espoon Lahnuksessa sijaitsevan suomalaisen talouspolitiikan historiasta ja luonnonläheisestä sijainnistaan tunnetun Hotelli Korpilammen maastoon.
Rikkaan sienimaaston lisäksi tai ehkä ennen kaikkea, hakeudumme vuosi toisen jälkeen juuri Korpilammelle, jäsenemme, hotellin toimitusjohtaja Nina Peltolan järjestelykyvyn ja vieraanvaraisuuden vuoksi.
Tilaisuuteen osallistui täysi tusina, tosin ”metsään meni” tällä kertaa meitä yhdeksän. Opastamassa meitä oli jälleen tuttu sienineuvoja Anne Uski.
Annen johdolla suunnistimme tutuille tienoille. Hän osoitti meille suppilovahveroita ”kädestä pitäen” silmän totuttamiseksi havaitsemaan niitä. Se keino tepsi. Me löysimme parin tunnin rupeaman aikana runsaasti erityisesti suppilovahveroita, jonkin verran kanttarelleja ja löysipä joku mustia torvisieniäkin.
Tyytyväisinä palasimme hotellille, jossa saimme hieman huoltaa itseämme Ninan meille varaamassa kabinetissa. Sen jälkeen siirryimme ravintolan puolelle nauttimaan herkullisesta myskikurpitsakeitosta chili-smetanan kera.
Tämän jälkeen saimme nauttia juustoja:
Peltola blu:ta, tottakai, Herkkujuustolan SavuHilmaa ja Kuusamo Juuston emmentalia karviaismarjahillon kera. Karviaismarjat oli kerätty keittiömestarin omasta puutarhasta. Leipänä oli Rostenin siemenleipää ja tietenkin ”meijän leipää”, kuten Nina Peltola asian ilmaisi.
Emme me kuivin suin olleet. Asianmukaiset juomat eivät jääneet laseihin. Jotkut jopa huomauttivat, senteistä piittaamatta, että onhan lasissa reunat!
Aterian jälkeen suuntasimme tyytyväisinä paluumatkalle kiitollisina järjestäjille.



