Kultainen Juustohöylä Kolatulle!

Juustopöytä ry. jakoi historiansa neljännen kerran Kultainen Juustohöylä -palkinnon
Viini, Ruoka ja Hyvä elämä -messuilla torstaina 24.10.2013 Helsingin Messukeskuksessa.

Juustopöydän puheenjohtaja, ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi ja varapuheenjohtaja, professori Päivi Palojoki luovuttivat palkinnon somerolaiselle juustotuottajalle Kolatun Juustola Oy:lle.

Kolatun Juustola Oy on kokenut ja palkittu lähiruokatuottaja. Juustolan yrittäjät Outi Kolattu-Tolvi ja Janne Tolvi perustivat juustolan vuonna 1996 maatilan yhteyteen, Someron Pitkäjärvelle Varsinais-Suomeen.  Aluksi juustolan toiminta keskittyi pelkästään vuohenmaitotuotteisiin nimellä Kolatun Vuohijuustola, mutta 2010-luvulle tultaessa valikoimaan lisättiin myös lehmänmaitojuustot ja yritys muutti nimensä Kolatun Juustola Oy:ksi.

Janne Tolvi ja Outi Kolattu-Tolvi ovat olleet pienjuustolatoiminnan uranuurtajia ja jakaneet kokemuksiaan auliisti myös muille alalle aikoville. Yhteistyö ja verkostoituminen ovat olleet yritykselle luonteenomaista.

Kolatun Juustolan tuotteita on saatavilla kattavasti ruokakaupoista ympäri Suomea. Ravintolakäyttöön soveltuvia tuotteita myyvät suurimmat kotimaiset tukkurit. Juustolan valmistamat tuotteet ovat  maukkaita erikoisjuustoja, joista persoonallisin ehkäpä Waldemar Kuttucheddar. Valmistuksen mottona on ”Juustoja kaikille aisteille”.

Outi ja Janne toivottavat kaikki tervetulleiksi maistamaan lähiruokaherkkuja. Lähellä tuotetut, ammattitaidolla puhtaista kotimaisista aineksista valmistetut juustot ovat suomalaista makunautintoa parhaimmillaan.

Kultainen Juustohöylä -palkinto on Juustopöytä ry:n tapa huomioida, kannustaa, kiittää,
nostaa esille ja palkita suomalaisessa juustomaailmassa kunnostautunutta. Palkittava voi olla yksityishenkilö, yhteisö tai yhtiö, joka on ansainnut Juustopöydän kiitoksen.

Vuonna 1978 perustettu Juustopöytä ry. on naisten juustoseura, jossa on reilut 250 jäsentä.
Jäsenet ovat yhteiskunnan eri aloilla näköalapaikoilla toimivia naisia. Juustopöydän tärkeimpiä
tehtäviä ovat juustotietämyksen lisääminen, ruokakulttuurin ja erityisesti juuston monipuolisen käytön edistäminen.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Anni-Mari Syväniemi
anni-mari.syvaniemi@mtk.fi
050 511 8909

img_0215.jpg
Janne Tolvi ja Outi Kolattu-Tolvi

img_2909.jpg
Janne Tolvi, Outi Kolattu-Tolvi ja puheenjohtaja Anni-Mari Syväniemi

img_2916.jpg
Päivi Palojoki, Anni-Mari Syväniemi, Janne Tolvi ja Outi Kolattu-Tolvi

img_2918.jpg
Janne Tolvi, Anni-Mari Syväniemi ja Outi Kolattu-Tolvi