KULTAINEN JUUSTOHÖYLÄ JUUSTOPORTILLE – perhemeijerin laadun takaa hyvä maito ja vahva osaaminen

Juustopöytä ry:n historian kuudes Kultainen Juustohöylä -palkinto luovutettiin
Juustoportin yrittäjäpariskunnalle Marjo ja Timo Keski-Kasarille Viini, Ruoka ja Hyvä elämä -messuilla perjantaina 23.10.2015 Helsingin Messukeskuksessa. Palkinnon luovuttivat Juustopöydän hallituksen jäsenet Tiina Lehtosaari ja Leena Korkalainen.

– Juustopöytä ry:n Kultainen Juustohöylä -palkinnolla haluamme nostaa esiin upeaa suomalaista juusto-osaamista. Tänä vuonna halusimme antaa Juustohöylä-palkintomme jalasjärveläiselle Juustoportille. Arvostamme sitä, että Juustoportti tuottaa maistuvia suomalaisia juustoja, on aktiivinen tuotekehittäjä ja on saanut arvostusta myös kansainvälisesti, kertoo Tiina Lehtosaari.

– Olemme pieni perhemeijeri. Tahdomme tehdä parasta ja vastustamme kaikessa keskinkertai-suutta. On mukavaa, että se huomataan, sanoo toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari.
– Toimintamme perustuu jatkuvaan ja tavoitteelliseen tuotekehittelyyn, tuotteiden korkeaan laatuun sekä henkilökunnan osaamiseen. Olemme myös rohkeita investoimaan, toteaa Marjo Keski-Kasari.

Juustoportin omistajapariskunta Marjo ja Timo Keski-Kasari.

Juustoportti valmistaa täysin suomalaisia erikoisjuustoja sekä vuohen- että lehmänmaidosta, myös luomutuotteina. Tunnetuimpia Juustoportin juustoja ovat erityisesti suomalaisen kuluttajan rakastamat leipäjuustot. Myös monet muut Juustoportin herkulliset tuotteet ovat löytäneet tiensä kuluttajan sydämiin: kermajuustot, salaattijuustot, mozzarellat sekä jugurtit ja hapanmaitotuotteet.

Juustoportin meijeritoiminta tapahtuu omassa meijerissä Jalasjärven keskustan tuntumassa, jossa valmistetaan valtaosa tuotteista. Juustoportti on tuotantotekniikaltaan Suomen moderneimpia meijereitä. Erikoisjuustot valmistetaan Jalasjärven kahvila-ravintolan yhteydessä olevassa näyttöjuustolassa. Siellä asiakkaat pääsevät seuraamaan juustonvalmistusta aidossa ympäristössä.

Perhemeijeri on aiemminkin palkittu juustoistaan ja mm. hyvänä työnantajana ja perinteisen meijerialan rajojen rikkojana.

– Tuotteidemme taustalla on laadukas maito ja vahva osaaminen. Viemme palkittuja juustojamme Saksaan herkkusuiden pöytiin, eli olemme viennissäkin kilpailukykyisiä, toteaa toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari.

Juustoportin omistajapariskunta Marjo ja Timo Keski-Kasari

Juustoportin Vuohen Grand Reserve ja Vuohen viinitarhuri -juustot voittivat kultamitalit premium-juustojen Käsiade-kilpailun vuohenjuustojen sarjassa viime vuonna.

Juustoportti on kasvanut lähes viidessäkymmenessä vuodessa pienestä maatilajuustolasta noin 150 henkeä työllistäväksi yritykseksi, jonka meijeritoiminta tapahtuu omassa meijerissä Jalasjärvellä.

Juustoportilla on meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi kahvila-ravintolat Jalasjärvellä ja Mäntsälässä, sekä ruokatuotteita valmistava Kasvis Galleria Kuopiossa.

*******
Lisätietoja:

– Juustopöytä ry:n puheenjohtaja Anni-Mari Syväniemi, anni-mari.syvaniemi@mtk.fi, 050 511 8909
– Juustoportti Oy:n toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari, timo.keski-kasari@juustoportti.fi

Juustoportti numeroina: Juustoportti käyttää tuotannossaan maitoa noin 30 milj. litraa vuodessa, josta luomumaitoa noin 3 milj. litraa ja vuohenmaitoa noin 1 milj. litraa. Henkilökuntaa yrityksessä työskentelee noin 150, kesäaikana sata enemmän. Liikevaihtoa Juustoportilla oli yli 40 milj. euroa.

Kultainen Juustohöylä -palkinto on Juustopöytä ry:n tapa huomioida, kannustaa, kiittää, nostaa esille ja palkita suomalaisessa juustomaailmassa kunnostautunutta. Palkittava voi olla yksityishenkilö, yhteisö tai yhtiö, joka on ansainnut Juustopöydän kiitoksen. Palkinto on myön-netty aikaisempina vuosina pienjuustolalle, juustokaupalle, juustomestarille sekä ravintolalle.

Juustopöytä ry. on vuonna 1978 perustettu naisten juustoseura, jossa on reilut 250 jäsentä. Juustopöydän tärkeimpiä tehtäviä ovat juustotietämyksen lisääminen, ruokakulttuurin ja erityisesti juuston monipuolisen käytön edistäminen. Lisätietoja www.juustopoyta.fi

Kultainen Juustohöylä 2015 -palkinto luovutettiin perjantaina 23.10.2015 Juustoportti Oy:lle.

Kultainen Juustohöylä 2015 -palkinnon vastaanottivat Juustoportti Oy:n omistajapariskunta Timo ja Marjo Keski-Kasari.

Kultainen Juustohöylä 2015 -palkinnon luovuttivat Juustopöytä ry:n puolesta hallituksen jäsenet Tiina Lehtosaari (vasemmalla), Leena Korkalainen (oikealla) ja yhdistyksen pitkäaikainen sihteeri Arja Porvali (keskellä) Juustoportin Timo ja Marjo Keski-Kasarille.


Kultainen Juustohöylä 2015
-palkinnonjakotilaisuuden päätteeksi nostettiin maljat Juustoportin kunniaksi.


Kultainen Juustohöylä 2015
-palkinnonjakotilaisuuteen osallistui viitisenkymmentä juustonystävää.