Pikalinkit

************************ Kultainen Juustohöylä ************************ Kuukauden juusto ************************ Viimeisin jäsentiedote ************************ Juustohöyliä myynnissä ************************

Kävijälaskuri 1.9.2013 alkaen

Käyntejä kotisivuilla:125818 kpl

************************ Juustopöytä Pinterestissä ************************ Juustopöytä Facebookissa ************************ Juustopöytä Instagramissa ************************

Viinivinkit juustoruokiin

  • Mausta tilkalla viiniä juustokeitto. Esim. mainion aromin antaa ruokalusikallinen madeiraa tai sherryä.
  • Hauduta kala valkoviinissä ja tarjoa lisänä täyteläistä juustokastiketta.
  • Kastike, oli se sitten liha-, kala- tai kasvisliemipohjainen, täyteläistyy kummasti, kun liuotat joukkoon hieman sulate- tai tuorejuustoa ja kruunaat kaiken viinilorauksella.
  • Kun sakeutat ja pyöreytät sosekeittoa juustolisällä, kokeile myös lisätä viimeiseksi tilkka kuivaa sherryä tai madeiraa.
  • Käytä esim. lammas- tai riistakeittoa hauduttaessasi osana nestettä punaviiniä. Nauti ruoka notkistetun tuorejuustosilmän kanssa, jonka olet maustanut tuoreyrteillä.
  • Muista maltillisuus, vain tilkka riittää pullosta maustamiseen.

Lähetä oma kokeiltu juusto-ohjeesi kaikkien jäsenten iloksi.

Kokeile näitä viini-juustoyhdistelmiä!

 

JUUSTO

VIINIEHDOTUS

 
Aura - madeira, tokaiji tai sauternes

 
Brie (FRA)
- valkohomejuusto, esim. President-merkkinen
- valkohomejuustojen seuraksi sopii jokin keskitäyteläinen tai kevyt punaviini, ei mitään kovin voimakasta. Vaihtoehtoisesti Chardonnay L valkoviini.


 

Camembert

- keskitäyteläinen, pehmeä punaviini
-
paistetulle camenbertille sherry

 
Cheddar - punainen portviini, kunnon Bordeaux tai Bourgogne

 
Emmentaalit yleensä (vahvat) - kehittynyt, voimakas punaviini tai aromikas, kuiva, runsas valkoviini

 
Feta - hapokas valkoviini, kuten retsina

 
Gouda (hollantilainen keskivahva)
- min. 4-6 kk kypsytetty

Beau Monde Pinot Noir Grande Reserve
-
ranskalainen

 
Gruyere (SUI)
- kypsytetty, emmentalia muistuttava juusto
- kypsytysikä mielellään ainakin 6kk, jolloin juuston maku on voimakkaampi
WV Merlot
-
mausteisen pehmeä Merlot-rypäleestä valmistettu etelä-afrikkalainen




 
Juustokakut - makea kuohuviini

 
Kermajuustot - kevyet valko- ja punaviinit

 
Kotijuusto - paistetulle kotijuustolla makea marjaviini (jäkiruokana), kuiva valkoviini (suolaisena)
- alkoholittomana vaihtoehtona maistuu omena-, päärynä- tai rypälemehu


 
Leipäjuusto - lakkaviini

 

Manchego (ESP)
- lampaanmaitojuusto

- min. kypsytetty 6kk

Campo Viejo Reserva
- espanjalainen


 
Parmesaani - italialainen pehmeä Chianti

 
Port salut - keskitäyteläinen punaviini tai Alsacen kuivat valkoviinit

 

Saint Agur -sinihomejuusto (FRA)
- pehmeä ja kermainen sinihomejuusto

Valpolicella Superiore Zenato
- italialainen


 

Sinihomejuustot yleensä

- vahvat, tammiset valkoviinit, runsaat punaviinit tai malaga, marsala, valkoinen portviini, sherry ym. makeat, väkevät viinit esim: gorgonzola - sauternes


 

Stilton

- punainen portviini

 
Vuohenjuustot yleensä - runsas, jopa hapokas valkoviini

Järjestä viini-juustomaistajaiset

Viini-juustomaistiaiset ovat oiva ohjelmanumero ystävien kesken. Valitse kuitenkin maksimissaan neljä juustoa ja viisi viiniä, siitä syntyy jo 20 yhdistelmää. Suu kannattaa yhdistelmien maistamisen välillä "puhdistaa" valkoisella leivällä, kenties tuoreella kurkkupalalla ja vedellä. Etene aina miedoimmista vahvempaan suuntaan. Tulette yllättymään eri yhdistelmistä, miten viini maistuu aivan erilaiselta eri juuston kanssa.