Kultainen Juustohöylä jaettiin ensimmäistä kertaa

28.10.2010 Kultainen Juustohöylä jaettiin ensimmäistä kertaa

Naisten juustoyhdistys Juustopöytä jakoi tänään ensimmäistä kertaa Kultainen Juustohöylä -palkinnon. Ensimmäisen Kultaisen Juustohöylän luovuttivat Juustopöytä ry:n puheenjohtaja Sari Sarkomaa ja varapuheenjohtaja, Maku-lehden päätoimittaja Marita Joutjärvi Viini & Ruoka & Hyvä elämä -messujen yhteydessä 28.10.2010 klo 16.30.

Palkinnon sai Juuri Keittiö ja Baari ja sen yhteydessä oleva Juuren Puoti. Palkinnon vastaanottivat ravintoloitsijat Jarkko Myllymäki ja Ilja Björs.

Historian ensimmäisen Kultainen Juustohöylä -palkinto luovutettiin taholle, joka tuo kotimaisuutta esille upealla tavalla. Tämä ajan hengessä oleva maaseutukauppa keskellä kaupunkia pitää valikoimissaan laajaa kotimaisten juustojen valikoimaa, ja heidän ravintolassaan on listalla saatavana kotimaisia juustoja.

”Kotimaisen ruoan valinta on vastuullisuutta. Näin ylläpidämme työpaikkoja ja elinvoimaista maaseutua, toisaalta kannamme vastuumme tuotannon ympäristövaikutuksista. Kotimaisuuden suosiminen on myös hyvä tapa edistää työllisyyttä ja yrittäjyyttä”, sanoi Sarkomaa.

Palkinnon saavan tahon toiminnan perustana on koko ajan ollut kotimaiset, laadukkaat raaka-aineet ja niitä kunnioittavat valmistusmenetelmät. Heidän mottonaan on: Suomalaisella maulla on juuret. Ja kuten he itse itsensä esittelevät nettisivuillaan: «Juuri Keittiö & Baari on tuoreella tapaa suomalainen ravintola, jonka juuret ovat ruokaperinteessä ja innovatiivisuudessa sekä ruoan valmistamisessa käsityönä.«

***
Vuonna 1978 perustettu Juustopöytä ry on naisten juustoseura, jossa on nyt lähes 300 jäsentä. Jäsenet ovat yhteiskunnan eri aloilla näköalapaikoilla toimivia naisia. Juustopöydän tärkeimpiä tehtäviä ovat juustotietämyksen lisääminen, ruokakulttuurin ja erityisesti juuston monipuolisen käytön edistäminen.

Lisätietoja: Sari Sarkomaa, sari.sarkomaa@eduskunta.fi