2016 Kultainen Juustohöylä -palkinto Helsingin keskustan Stockmann Herkun juusto-osastolle

Juustopöytä ry:n Kultainen Juustohöylä -palkinnon sai tänä vuonna Helsingin keskustan Stockmann Herkun juusto-osasto. Palkintoperusteissa juusto-osastoa luonnehditaan valikoimaltaan ja laadultaan Suomen johtavaksi juustokaupaksi. Palkinto luovutettiin Stockmann Herkun edustajille Helsingin Viini ja Ruoka 2016 -messuilla perjantaina 28.10.2016.

”Juustopöytä ry:n Kultainen Juustohöylä -palkinnolla haluamme nostaa esiin upeaa suomalaista juusto-osaamista. Tänä vuonna halusimme antaa palkintomme nimenomaan Stockmann Herkun Helsingin keskustan juusto-osastolle, joka on jo vuosien ajan ollut sekä valikoimaltaan että laadultaan Suomen johtava juustokauppa. Lisäksi juusto-osaston ammattitaitoinen ja palvelualtis henkilökunta kykenee palvelemaan vaativintakin asiakasta”, perustelee Juustopöytä ry:n puheenjohtaja Anni-Mari Syväniemi. Tunnustuspalkintoa on myönnetty vuodesta 2010.

Juustopöytä ry:n mukaan Helsingin keskustan Stockmann Herkun juusto-osaston valikoima on monipuolinen, kansainvälinen ja elää ajan hermoilla. Osastolla on ollut ja on edelleen suuri merkitys suomalaisen juustokulttuurin kehittämisessä ja kansainvälistämisessä.

”Juusto-osasto on yksi Stockmann Herkun painopistealueista. Haluamme olla paras ostopaikka”, kertoo Suomen Stockmann Herkkujen elintarvikeostoista vastaava Anu Pekkola ja jatkaa: ”Haluamme profiloitua asiantuntevalla palvelulla ja laajalla sekä monipuolisella valikoimalla. Juustoja arvostaville asiakkaillemme tarjoamme aina kuhunkin tarpeeseen parhaiten sopivia vaihtoehtoja sekä inspiraatiota ja innostusta kokeilla jotain uutta. Haluamme omalta osaltamme lisätä ja kehittää asiakkaidemme juustotuntemusta ja samalla koko ajan kehittyä myös itse.”

Uutta inspiraatiota on erityisen runsaasti luvassa Stockmann Herkkujen juustokampanjassa marraskuun alkupuolella. Tuolloin Herkuissa nostetaan esiin laadukkaiden kotimaisten juustoloiden valikoituja tuotteita ja Stockmann Herkun maahantuomia juustoherkkuja maailmalta. Pääkaupunkiseudun Herkuista löytyvät kampanjan aikana esimerkiksi Helsingin Meijeriliikkeen punahomejuusto Hakaniemeä ja kermaista valkohomejuusto Klippania sekä Kaltbachin luolakypsytettyjen juustojen tuoteperhe, jonka uutuutena mainittakoon kypsytetty Le Chevre -vuohenmaitojuusto.

Palkinnon vastaanottajat: osastopäällikkö Kirsi Suojanen, Herkun myyntipäällikkö Milli Teivaala, ostaja Tuija Poutanen ja ostopäällikkö Anu Pekkola. Kuva: Anneli Santaharju

Palkinnon luovuttajat ja vastaanottajat. Kuva: Stana Porvali

Palkintoperusteet. Vasemmalta: Juustopöytä ry:n hallituksen jäsenet Kirsi Erme, Maileen Korosuo, Arja Elina Laina ja puheenjohtaja Anni-Mari Syväniemi. Kuva: Stana Porvali

Palkinnonjakoa. Kuva: Stana Porvali

Stockmannin kiitospuhe, Anu Pekkola. Kuva: Stana Porvali