Roquefort-etanat

4-5 alkupala-annosta
tlk (à 200/125 g) isoja etanoita suolaliemessä (noin 30 kpl)
1/2 sipuli hienonnettuna
1 rkl voita
1 valkosipulinkynsi murskattuna
noin 2 dl valkoviiniä
100 g roquefort-sinihomejuustoa
75 g voita
1 tl sitruunan kuorta raastettua
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 tl mustapippuria myllystä
Tarjoiluun patonkia

Ranskalainen ase yllätysvieraiden varalta löytyy säilykepurkista ja resepti on yksikertainen: etanat kylvetetään viinissä, upotetaan sinihomejuuston syliin ja
annetaan makuparin kiehua kuumassa uunissa vastustamattomaksi pikkupalaksi.

Huuhtele etanat kylmällä vedellä siivilässä ja kuivaa ne talouspaperiin. Kuullota sipulisilput voissa paistinpannulla. Lisää etanat sekä viini. Keitä, kunnes viini on haihtunut eli noin 5 minuuttia. Sekoita kulhossa homejuusto, pehmeä voi ja persiljasilppu tasaiseksi tahnaksi. Mausta sitruunankuorella ja pippurilla. Nosta etanat etanapannujen koloihin ja täytä kolot homejuustovoilla. Kuumenna 250 asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan eli kunnes täyte alkaa kiehua. Anna jäähtyä hetken ja tarjoa sitten rapeakuorisen patongin kera.

* Jos etanoita on purkissa epätasamäärä, pane pienimpiä pari kappaletta samaan koloon.