Porojuustokeitto

1 pkt Koskenlaskija Perinteinen
700 g poronkäristyslihaa
ripaus suolaa
500 g perunasipulisekoitusta
500 g juuressuikaleita (porkkanaa, lanttua jne.)
2,5 dl kermaa
7,5 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutio
1 dl persiljasilppua
1 dl kuivattuja suppilovahveroita murennettuna
ripaus rakuunaa

Mari Hanhiniemi: ”Ihanan porojuustokeiton ohje löytyi netistä, jota olen muokannut lisäämällä sekä juuston määrää että suppilovahveroita.”

Ruskista poronkäristysliha pannulla. Lisää suolaa varovasti, sillä juusto on suolaista. Liota lihaliemikuutio kuumaan veteen. Kaada lihat kattilaan ja lisää joukkoon lihaliemi ja peruna- ja kasvissuikaleet. Sulata juusto kerman kanssa ja lisää sekin kattilaan. Murenna joukkoon kuivatut suppilovahverot. Kun perunat ja juurekset ovat kypsiä, pyöräytä joukkoon ruohosipuli ja rakuuna. Koristele valmis keitto persiljalla.