Leenan Sinappitorttu

Pohja:
125 g margariinia tai voita
2½ dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
½ dl vettä
Leena Björke: ”Tämän sinappitortun ohjeen olen saannut ystävättäreltäni ja se on muodostunut kestosuosiksi,
jonka ohjetta pyydetään yhä uudelleen ja uudelleen”

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot, suola ja juustoraaste. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-27 cm). Nosta piirasvuoka taikinoineen kylmään n. 15 min, niin taikina pysyy paremmin vuoan reunoilla paistamisen aikana. Pistele piiraspohja haarukalla ja paista 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 min.

Täyte:
Levitä paistetun vähän jäähtyneen pohjataikinan päälle kerros DIJON-sinappia. Levitä sen päälle n. 150 g voimakasta juustoa raasteena (esim. Mustaleima Emmental). Viipaloi 2-3 tomaattia ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne juuston päälle. Sirottele mustapippurirouhetta tomaattiviipaleiden päälle (varo sirottelemasta LIIKAA). Hakkaa ruukullinen tuoretta basilikaa silpuksi ja levitä hakkelus tomaattien päälle. Levitä kaiken päälle 2 dl Creme Fraichea tai mitä tahansa muuta paiston kestävää kermaa. Paista 225 asteessa n. 40 min (jos pohjan reunukset tummuvat liikaa, laita paistamisen aikana piiraan ylle folio kevyesti ettei pohja pala liikaa.

Tarjoa raikkaan salaatin ja vaikka viinilasillisen kera.