Kyssäkaali-Juuriselleri gratiini

800 g kyssäkaalia
800 g juuriselleriä (eli mukulaselleriä)
1 sipuli ohuina viipaleina
400 g kinkkua
2 valkosipulinkynttä ohuina lastuina
2 dl kermaa
2 dl maitoa
muskottipähkinää
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
100 g juustoraastetta
(voinokareita pinnalle)

Kaisa Sillanpää: ”Tässä kehittelemäni sadonkorjuureseptini.”

Kuori kyssäkaali ja selleri, siivuta ohuiksi viipaleiksi. Keitä juureksia kiehuvassa vedessä n. 5 minuuttia ja valuta. Pilko kinkku kuutioiksi. Kuullota sipuli ja valkosipulit. Levitä puolet selleristä ja kyssäkaalista uunivuokaan.
Tee kerros kinkusta ja sipuleista ja levitä loput juurekset päälle. Sekoita kerma ja maito sekä mausteet.
Kaada vuokaan ja ripottele juustoraastetta pinnalle sekä halutessasi voinokareet.
Paista uunissa 180 asteessa noin 50 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.