Israelilainen valkosipulipiirakka

Pohja:
100 g voita
2 dl juustoraastetta
1½ dl vehnäjauhojaTäyte:
100 g sinihomejuustoa murustettuna
2 dl kermaviiliä
2 munaa
1 – 5 hienonnettua valkosipulin kynttä maun mukaan (omassani on 4 melko kookasta valkosipulinkynttä tai
yksi ns ”yksikyntinen” valkosipuli

Leena Björke: ”Israelilaisen valkosipulipiiraan ohjeen olen saannut työtoveriltani, joka puolestaan oli saannut sen ystävättärensä israelilaiselta mieheltä – ohje on siis ehdottoman israelilainen. Piiras on parhaimillaan
lämpimänä, mutta mikäli muutama palanen jää, maistuu se myös kylmänä.”

Sulata voi ja sekoita siihen vehnäjauhot ja juustoraaste. Painele taikina voidellun piirasvuuan pohjalle. Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Sekoita kermaviili ja munat, murenna homejuusto hyvin kermaviili-munaseokseen ja sekoita. Lisää hienonnettu valkosipuli. Kaada täyte paistetun pohjan päälle ja paista
edelleen 200 asteessa 20 minuuttia.